Много ясно, че имам желание да се кандидатирам за кмет

...
Много ясно, че имам желание да се кандидатирам за кмет
Коментари Харесай

Шишков издаде четата: Ще бъде кандидат за кмет на София с подкрепата на Радев

Много ясно, че желая да се кандидатирам за кмет на София, да оказа помощ за града. За да го направя, би трябвало да намеря метод да имам общински съветници. Проблемът е, че не желая да бъда претендент на избрана политическа групировка, а да бъда специалист. Това съобщи някогашният районен министър в служебното държавно управление проектант Иван Шишков пред NOVA NEWS.

По думите му кандидатурата му за кмет на София е възпрепятствана от юридически спънки. „ Един самостоятелен претендент не може да има общински съветници, а моето предпочитание е да мога да оказа помощ градът да придобие по-различен образ. Искам почтено и експертно ръководство на София, ще се кандидатирам, в случай че това бъде обезпечено. Има специалисти и експерти, с които съм работил и са подготвени да застанат до мен “, разяснява той.

Според него евентуално президентът Радев ще окаже поддръжката си за негова кандидатура за столичен кмет. По време на двете служебни държавни управления, назначени от президента Румен Радев през 2021 година, Шишков бе консултант и заместник-министър в Министерството на районното развиване и благоустройството. От 2 август 2022 година стана длъжностен министър на районното развиване и благоустройството в държавното управление на Гълъб Донев. „ Едно присъединяване от моя страна може да бъде облечено политически, по тази причина се двоумя дали да го направя. Не бих желал да мятам спомагателни неясноти, кандидат-кметът би трябвало да бъде експертно лице, не политическо. Сред целите ми е инфраструктурата на София “, акцентира Шишков.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР