Много видим беше страхът от нова ескалация на конфликта в

...
Много видим беше страхът от нова ескалация на конфликта в
Коментари Харесай

Eксперт: От американска страна има голямо желание да се възстанови контакта с Русия

Много забележим беше страхът от нова ескалация на спора в Украйна. Това съобщи пред Българска национална телевизия Ваня Ефтимова - публицист и учител по тактика към Военноморския лицей на Съединени американски щати, във връзка проблема с падналата ракета в Източна Полша, която докара до гибелта на двама полски жители.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8229
" Виждаме очевидно облекчение, че въпреки всичко рецесията не ескалира. Има огромна поддръжка към държавното управление на Байдън. Той не е най-любимият президент сега, само че има поддръжка за неговата въздържаност. Виждаме, че и републиканците поддържат тази въздържаност ", разяснява Ефтимова.

По думите ѝ от американска страна има огромно предпочитание да се възвърне контакта с Русия

Ще има последствия, щом е реалност, че републиканците към този момент имат болшинство в долната камара на американския Конгрес, добави Ефтимова.

" Републиканците не могат да прокарат закони, тъй като те би трябвало да минат през Сената и демократите ще блокират там, само че когато стане въпрос да вземем за пример за бюджет или ново искане за пари за Украйна, в долната камара републиканците ще имат опция да договарят. Те ще могат да прокарат техните претенции ", добави Ефтимова.

Според нея Доналд Тръм е употребявал момента да разгласи кандидатурата си за идващ президент на Съединени американски щати, само че републиканците нямат възторг към него.

 

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР