Много Ви моля, с цялата си душа Ви моля, направете

...
Много Ви моля, с цялата си душа Ви моля, направете
Коментари Харесай

Галя, която побърка Германия с кражби: Направете коледно чу...

Много Ви апелирам, с цялата си душа Ви апелирам, направете ми едно коледно знамение, в случай че желаете ми сложете камера. Това изиска от съда Галя от пловдивското село Чешнегирово, която се прочу в Германия с обири. Немските управляващи желаят екстрадиция за момичето от ромски генезис, поради четири похищения и опит за пето, останало незавършено, през 2019 г. 

Галя е била малолетна по време на ударите. След като е хваната й е наложено наказване от 8 месеца затвор. Тя напуснала Германия незабавно след постановяване на присъдата и се е прибрала в България. Така се стига се до издаването на Европейска заповед за арест. Момичето е задържано тук, към този момент пълнолетно. Срещу нея се води произвеждане за предаване на управляващите във Федерална Република Германия за осъществяване на влезнала в действие присъда. Искането е на Районния съд в Саарбрюкен. 

Както Окръжният, по този начин и Апелативният съд в града под тепетата взеха най-тежката мярка за Галя, а точно " задържане под стража ".  Същинското дело за екстрадиция е планувано за 12 януари пред Окръжния съд, защото се чакат документи, изискани от Германия. 

" Не са налице основанията, които да обосноват потвърждаване на мярката за неотклонение. Същата е с голяма тежест върху младото пълнолетно дете, което ще бъде фактически подложено на огромен стрес поради събитието, че ще бъде арестувано с мярка, която е прекалено тежка.

Липсват данни в какво тъкмо се състои самото наложено наказване в Германия. Живее в с Чешнегирово непрекъснато, предстоят й изпити, няма данни за осъществени други закононарушения и формирани други досъдебни производства против нея. Следва да отмените наложената мярка за неотклонение. Предложили сме друга такава - мярката домакински арест с електронната система за наблюдаване да бъде изпълнена или друга по-лека, избрана от Вас, в това число и парична гаранция ", сподели нейният бранител пред съда. 

" Има действителна заплаха от укриване във връзка с желаното лице и това е по този начин, тъй като то е участвало в процеса в Германия, знае за наложеното му наказване, само че това не го е възпряло да се прибере в България и да се отклони от неговото изтърпяване. Защитата споделя, че видите ли тя търпяла част от това наказване с посещаване на психолог, само че такива доказателства няма по делото. Обвинението няма по какъв начин да одобри, че една част е изтърпяна, друга не от наказването, и в случай че е по този начин, че е ходила на психолог, за какво не е останала, а се е прибрала в България ", отвърна представителят на прокуратурата. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР