Много вероятно е през студените месеци да пием по-малко вода,

...
Много вероятно е през студените месеци да пием по-малко вода,
Коментари Харесай

Как да избегнем дехидратация през зимата

Много евентуално е през студените месеци да пием по-малко вода, в сравнение с през лятото. Това на пръв взор ни наподобява разумно, тъй като когато ни е горещо, несъмнено имаме нужда от хидратация.

Но даже да ни е студено, тялото ни още веднъж губи вода. А фрапантното понижаване на количеството приети течности може да докара до т.нар. зимна дехидратация - положение, което има и своите последици за здравето ни. 

Умора, мускулни крампи, учестен пулс, главоболие или даже възприятие на апетит са едни от признаците, че не пием задоволително вода през студените месеци. Ето и няколко метода по какъв начин да се оправим със зимната дехидратация.
 Снимка 462856
 

Топли питиета

Добре е да пием вода със стайна температура, само че в случай че това ни звучи прекомерно скучно, можем да прибавим малко лимон към нея, или да разнообразим с билкови чайове да вземем за пример. 

Вода за ястие

Можем да одобряваме известно количество вода и благодарение на плодовете и зеленчуците. Повечето от тях консумираме предимно през лятото. Добра концепция е в менюто ни и през зимата да участват краставици, мандарини и круши.
 Снимка 462857
 

Супи

Няма нищо по-хубаво от една топла и вкусна чорба за вечеря в студен зимен ден. Тя и ни засища, и ни хидратира, написа MSN.

Дехидратиращи

Има храни и питиета, които имат противоположния на хидратацията резултат. Като кафето да вземем за пример. Затова е добре да понижим броя на дозите на ден. Или най-малко да ги компенсираме с задоволително чаши вода. Същото важи и за алкохола.

Напомняне

Вече има доста способи да си подсещаме да пием постоянно вода. Най-лесно е да си изтеглим особено приложение или просто да си навиваме алармата на телефона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР