Много украински военни, освободени от руски плен в резултат на

...
Много украински военни, освободени от руски плен в резултат на
Коментари Харесай

Украинците, пленени от Русия, са били подлагани на мъчения

Много украински военни, освободени от съветски плен вследствие на размяната на пленници на 21 септември, са били подложени на мъчения от руснаците.
 Кремъл се опитвал да разменя цивилни украинци за пленени съветски военни
Кремъл се опитвал да разменя цивилни украинци за пленени съветски военни

Ново закононарушение на Москва

Това сподели на брифинг началникът на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирило Буданов, представен от " Укринформ ".

" Всеки е в друго положение, това е правилно. Има хора, които са допълнително или по-малко обикновено физическо положение, като се изключи хронично недохранване заради неприятни условия на задържане. Има хора, които са били подложени на доста жестоки мъчения. За страдание, процентът на такива измежду тези, които върнахме, е значителен ", сподели Буданов.

Той означи, че пандизчиите не са разграничени на категории. Различното положение може да се изясни с обстоятелството, че те са били държани не както в началото беше планувано, на едно място, в Еленовка, а на разнообразни места както в окупираните територии на Украйна, по този начин и в Русия.
 Украйна си върна 215 пленени бойци
Украйна си върна 215 пленени бойци

Медведчук е бил част от договорката

Припомняме, че на 21 септември вследствие на размяната на пандизчии повече от 200 украински бранители, в това число 124 офицери, както и 10 чужденци, бяха върнати от съветски плен. Виктор Медведчук, обвинен в държавна измяна, и 55 съветски бойци бяха върнати на съветската страна.

" , в това число 108 бойци от полка Азов, военнослужещи от Националната армия, морски пехотинци, граничари, служители на реда, членове на силите за териториална защита, чиновници на СБУ. Петима командири на Азов, освободени от съветски плен, към този момент са в безвредни условия в Турция.

" Това е най-хубавият резултат, който сме реализирали от началото на пълномащабната съветска военна инвазия ", съобщи тогава ръководителят на президентската канцелария Андрий Ермак.

На Русия бяха предадени 55 пленници, в това число някогашният народен представител Виктор Медведчук - непосредствен на съветския президент Владимир Путин и упрекнат в държавна измяна в Украйна, посочи украинският президент.

Част от тази замяна са 10-те военнопленници, в това число петима британци и двама американци, за чието прекачване от Русия в Саудитска Арабия заяви по-рано през вчерашния ден саудитската дипломация.
 Русия освободи десетима чужденци, пленени в Украйна Обновена
Русия освободи десетима чужденци, пленени в Украйна

Саудитска Арабия е посредничила при сключването на сделката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР