Много стрес, много болни. Замествам и колега, които е в

...
Много стрес, много болни. Замествам и колега, които е в
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова: Много стрес, много болни. Изключително е тежко, все повече деца са с ковид!

Много стрес, доста заболели. Замествам и сътрудник, които е в тежко положение. Много е тежко да се работи. Казвам на мъжа ми: Дано да не се заразя, че три практики съм поела. Това са 6000 -7000 пациенти. Насочваме и към коронавирус зоните. Колегите там работят като нас - преуморени, претрупани. Това съобщи в ефира на Нова телевизия общопрактикуващият доктор доктор Гергана Николова.

В коронавирус зоните хората няма да се заразят, тъй като като имат признаци - към този момент са заразни, безапелационна е тя.

По думите ѝ от ден на ден практиките на персоналните лекари набъбват. " Имам сътрудници, които се разболяха и не могат да се върнат, имам такива, които починаха, има и такива, които се пенсионират. Имаме доста бумащина. Няма кой да издържи нам това нещо, ще има дефицит на персонални лекари ", безапелационна е доктор Николова.
свързани новини40977на 15.01.2022
По отношение на Омикрон тя сподели: " Това, което се чува и се чете е за страните, които са с високо имунизационно покритие. Тука сега имаме позитивни цели фамилии. Много позитивни деца от 4, 5, 7-годишна възраст. Минава по-различен метод - лекуваме по 10 дни, има обаче и такива, които стигат до болница, сподели тя и добави, че в този момент има доста заболели деца. "

" Тетанус и дифтерия се прави на всеки 10 години, а в случай че се каже, че ще би трябвало да се имунизираме за коронавирус, ще кажем: " ааа, не ". Ваксината ни се коства нова, само че разликата е в това по какъв начин ще боледуваш - няма да стигнеш до О2 и няма да се стигне до летален излаз ", изясни още лекарят.

" Правилно е да се наблюдават интензивните кревати. Проблемът е когато един човек се нуждае от О2, само че няма къде да легне и няма експерт да го обгрижва ", безапелационна е тя.

" Трябва да се имунизираме, би трябвало да повярваме, че вирусът съществува и че е инфектиран. Няма безвредно нещо. Грипът е едно вирусно заболяване, при което нещата са ясни. Грипът демонстрира признаците си за минути, а ковидът пълзи постепенно. Повече сега е коронавирус, а не грип ", изясни още доктор Николова.

" Личните лекари имат добър разговор с новия здравен министър, това което желаеме е да се понижи бумащината и да имаме опция да назначаваме повече проучвания. Не един пациент да лежи 4-5 или 6 дни за един скенер. Той може да се направи в доболничната помощ, това ще е и по-евтино и за системата ", сподели доктор Николова.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР