Много страни конвертират резервите си в различни стоки, злато, суровини,

...
Много страни конвертират резервите си в различни стоки, злато, суровини,
Коментари Харесай

Путин: Нанесен е удар по доверието в щатския долар като резервна валута

Много страни обръщат запасите си в разнообразни артикули, злато, първични материали, което ще усили дефицита им на пазарите, сподели съветският президент Владимир Путин.

„ Беше нанесен сериозен удар върху цялата международна стопанска система и търговия, върху доверието в щатския $ като съществена аварийна валута “, сподели той на среща за ограниченията за социално-икономическа поддръжка на съветските райони, оповестява ТАСС.

По неговите думи, „ нелегитимните дейности за заледяване на част от валутните запаси на Банката на Русия слагат кръст върху надеждността на по този начин наречените първокласни активи “.

„ Всъщност и Съединени американски щати, и Европейски Съюз оповестиха напълно същински дефолт, несъблюдение на отговорностите си към Русия. Сега всеки знае, че финансовите запаси могат просто да бъдат откраднати и виждайки това, доста страни ще стартират, сигурен съм, че това ще се случи в близко бъдеще, да трансформират своите книжни и цифрови спестявания в разнообразни действителни запаси под формата на артикули, земя, храна, злато и други действителни активи, което единствено ще усили недостига на тези пазари “, акцентира Путин.

Според него " налагането на наказания е разумно продължение, съсредоточен израз на безотговорната, недалновидна политика на държавните управления и централните банки на Съединени американски щати и страните от Европейски Съюз ".

„ Те бяха тези, които през последните години със личните си ръце разпръснаха спиралата на международната инфлация, с дейностите си доведоха до увеличение на световната беднотия и неравноправие, до нови потоци от бежанци по света. Възниква въпросът кой в този момент е виновен за милионите смъртни случаи от апетит в най-бедните страни в света заради възходящия дефицит на храна “, акцентира Путин.

Текущите събития слагат линия под световното владичество на западните страни в политиката и стопанската система, сподели Путин.

Руският държавен глава също по този начин акцентира, че манията на Съединени американски щати и техните последователи по глобите не се споделя от страни, в които живее повече от половината от популацията на света.

Президентът означи, че съветските финансови компании, огромните предприятия, дребния и междинния бизнес са изправени пред невиждан напън. Така банковата система беше първата, наранена от наказания, само че съветските банки се оправиха с това предизвикателство.

Държавният глава продължи, че втората вълна от наказания има за цел да провокира суматоха в комерсиалния бранш. Президентът изрази признателност към бизнес общността на Русия, трудовите колективи на компании, банки и организации, които освен реагират дейно на предизвикването на глобите, само че и поставят основите за по-нататъшно стабилно развиване на стопанската система на страната.

Миналия вторник президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи възбрана за импорт на съветски нефт и газ в Съединени американски щати. След това цената на бензина в редица щати се приближи до седем $ за галон. Сенаторът от Делауеър Крис Кунс предвижда началото на международна енергийна рецесия заради възбраната на американските управляващи за закупуване на енергийни запаси от Русия.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР