Много руснаци се втурнаха да резервират еднопосочни билети, за да

...
Много руснаци се втурнаха да резервират еднопосочни билети, за да
Коментари Харесай

Паника! Драстичен скок на цените на самолетните билети в Русия след обявената мобилизация

Много руснаци се втурнаха да резервират еднопосочни билети, с цел да изоставен страната, до момента в който към момента могат, откакто президентът на Русия Владимир Путин разгласи частична готовност на военни резервисти за войната в Украйна.

Полетите се запълниха бързо, а цените за останалите скочиха, явно заради опасенията, че границите на Русия може скоро да бъдат затворени или че Путин може по-късно да разгласи по-широка готовност, която да изпрати доста руснаци на фронтовата линия.

Билетите за полетите Москва-Белград, изпълнявани от Air Serbia - единственият европейски транспортьор с изключение на Turkish Airlines, който поддържа полети до Русия макар ембаргото на Европейския съюз върху полетите, са бързо разпродадени за идващите няколко дни, заяви сръбският „ Данас ”. Цената на полетите от Москва до Истанбул или Дубай се повиши за минути и доближи до 9200 евро за еднопосочен билет в икономична класа.

Отбелязва се, че се следи „ доста изселване на жители “ от Русия, откогато Путин заповяда на войските си да нападат Украйна. След оповестената частична готовност и „ прикритата нуклеарна опасност към враговете на Русия на Запад “ в обществените мрежи се появиха известия за възходяща суматоха.

Групи на съперници на войната споделиха, че лимитираните самолетни билети от Русия са достигнали баснословни цени заради огромното търсене и бързо са станали недостъпни.

Рускоезичните обществени мрежи бяха залети със препоръки по какъв начин да се избегне мобилизацията или да се напусне страната.

Някои от известията настояват, че хората към този момент са били върнати от сухопътната граница на Русия с Грузия и че уебсайтът на съветските държавни железници е бил блокиран, тъй като прекалено много хора едновременно са търсели билети за пътешестване в чужбина.

Руските публични лица се пробваха да успокоят обществеността, като подчертаха, че апелът за готовност ще засегне стеснен брой хора, които дават отговор на избрани критерии. Противоречивите изказвания и неналичието на детайлности обаче подхраниха суматохата.

Базираната в Сърбия група „ Руснаци, беларуси, украинци и сърби дружно против войната “ разгласи в Туитър, че доникъде на октомври няма налични полети от Русия до Белград. Разпродадени са и полетите до Турция, Грузия или Армения, показва групата.

„ Всички руснаци, които желаеха да водят война, към този момент са във война “, сподели групата и добави, че „ Никой различен не желае да отиде там! “..

Отбелязва се, че Белград е станал известна дестинация за руснаците по време на войната и от нахлуването на Русия в Украйна през февруари „ до 50 000 руснаци са избягали в Сърбия, като доста от тях са почнали независим бизнес, изключително в IT бранша ”.

Гражданите на Русия не се нуждаят от визи, с цел да влязат в Сърбия. Белград не се причисли към глобите на Запада против Русия, а президентът на страната Александър Вучич постоянно се хвали с другарските си връзки с съветския си сътрудник Владимир Путин.

Независимо от това, цената на самолетния билет Москва – Белград „ на черно ” доближи 9 000 евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР