Много райони са без електричествоСилно земетресение разлюля Мексико, предадоха световните

...
Много райони са без електричествоСилно земетресение разлюля Мексико, предадоха световните
Коментари Харесай

7,6 по Рихтер удари Мексико

Много региони са без електричество

Силно земетресение разклати Мексико, предадоха международните организации. Според американския Геофизичен институт магнитудът на труса е бил 7,6, а съгласно мексиканския Национален сеизмологичен институт трусът е бил с магнитуд 7,4.

Епицентърът е бил на 37 километра югозападно от Акила, покрай границата на щатите Колима и Мичоакан, на дълбочина от 15,1 километра. Засега няма данни за жертви и материални вреди.

Трусът е бил усетен освен в Западно Мексико, само че и на други места в страната. Съединени американски щати оповестиха паника за цунами.

В столицата на Мексико жителите излязоха по улиците уплашени. Парадоксално тъкмо половин час там имаше обучение за реагиране при мощно земетресение.

Всяка година в Мексико се организира сходно обучение. Датата му - 19 септември - не е определена инцидентно. На този ден през 1985 година земетресение с магнитуд 8,1 опустоши Централно Мексико и починаха над 10 000 души. На същия ден през 2017 година трус с магнитуд 7,1 още веднъж разклати страната и лиши живота на 369 души.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР