Много прецизно изследване в гастроентерологията открива над 22 вируси, бактерии

...
Много прецизно изследване в гастроентерологията открива над 22 вируси, бактерии
Коментари Харесай

Ново изследване открива вируси, бактерии и паразити в червата

Много точно проучване в гастроентерологията открива над 22 вируси, бактерии и паразити в червата и слага точната диагноза при заплетени медицински проблеми.
Според доктор Иван Лютаков от ИСУЛ би трябвало да се прави разлика сред инфекциозен колит, който се лекуа с антибиотици, а другите са хронични болести на червата, където се намира заболяването на Крон. " При микроскопския колит диагнозата се слага с биопсия. При синдрома на раздразненото черво диетата оказва помощ най-вече ", изясни той.
Симптомите се разграничават. " В множеството случаи пациентите имат газове и куркане на червата. При по-сериозните колити пациентът страда от хронична диария, над месец по над три пъти дневно. Понякога има и болки, тогава се прави микробиологични проучвания ", разкри доктор Лютаков. 
По думите му следва въвеждане на мултиплексен фекален PCR тест - доста по-чувствителен, който може да хваща доста повече вируси от другите микробиологични проби. Относно раздразненото черво медикът съобщи, че е проблем на 20% от българското население. При него се редува запек с диария.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР