Много преподаватели по икономика в германските университети подкрепят въвеждането на

...
Много преподаватели по икономика в германските университети подкрепят въвеждането на
Коментари Харесай

Берлин: ЕС да въведе мита върху вноса на руските енергийни ресурси

Много преподаватели по стопанска система в немските университети поддържат въвеждането на мита от страна на Европейския съюз (ЕС) върху вноса на енергийни запаси от Русия, демонстрират данните от изследване, представено от ДПА.

Това би понижило сумите, които страните от Европейски Съюз заплащат на Русия, без да възникне сериозен риск за прекъсване на енергийните доставки, считат 70 % от 158-те професори, които са взели участие в допитването. То е извършено от Института за стопански изследвания " Ифо " (Ifo) в Мюнхен и от вестник " Франкфуртер алгемайне цайтунг ".

Университетските преподаватели дефинират митата като по-добра мярка от налагането на ембарго и като по-ефективни от установяването на количествени ограничавания върху съветския експорт. Митата ще принудят Москва да понижи експортните цени на енергийните си запаси, считат немските икономисти.

Част от участниците в изследването, 23 %, са скептично настроени във връзка с въвеждането на мита, защото това би повишило още повече потребителските цени, осведоми ДПА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР