Много предложения за разширяване на синята зона са получени след

...
Много предложения за разширяване на синята зона са получени след
Коментари Харесай

От зарядните станции във Варна могат да се възползват и собствениците на електрически тротинетки

 Много оферти за разширение на синята зона са получени след стартиране в употреба на   " синя зона – необятен център ". За въвеждане на платено краткотрайно паркиране упорстват поданици на кварталите " Чайка ", " Погребите " и към Лятно кино " Тракия ", разкри в предаването " Зала Пленарна " на Дарик шефът на " Общински паркинги и синя зона " Младен Иванов.

" На места, на които не сме си и представяли, че ще има свободни паркоместа, обстановката е радикално друга - няма коли по тротоарите и погрешно паркирани коли. Натоварено е обаче край " синята зона ", означи Иванов.

Ново уголемение на зоната за платено паркиране обаче може да се направи след разбор и промени в съответната разпоредба. Предстои да бъде изработен разбор и дали в събота и неделя " синята зона " да работи, посочи шефът на " Общински паркинги и синя зона ".

В момента потенциалът на зоната е 9000 места, от които 5800 са в " синя зона – необятен център ". Пропуснатите изгоди поради изключителното състояние напролет мъчно ще бъдат наваксани, разяснява Младен Иванов. Той уточни, че приходите от краткотрайно паркиране през август са 370 000 лв., което е над 2 пъти повече спрямо миналогодишния август, когато са били 160 000 лв.. 

Броят на електрическите коли във Варна пораства с геометрична градация, покaзват наблюденията на Иванов. Той разкри още, че до края на септември ще бъдат инсталирани всички зарядни станции за електрически автомобили в " синята зона ". Към момента са сложени две станции за обществено прилагане – на улиците " Цариброд " и " Мусала ", и 9 за обслужване на 18-те служебни електрическия автомобил на общинското дружество. На тях за час и половина може да бъде зареден от 0 до 100 %  електрически автомобил от междинен клас с батерия 30 kW. 

От зарядните станции могат да се възползват и притежателите на електрически тротинетки, уточни шефът на общинското дружество.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР