Много повече активност и много повече креативност показват заведения в

...
Много повече активност и много повече креативност показват заведения в
Коментари Харесай

Майстори кулинари изкушават с изпипани ястия за празниците

Много повече интензивност и доста повече креативност демонстрират заведения в Пазарджишко в навечерието на зимните празници, сподели инспекция на " Марица ". Тази зима майсторите кулинари овреме са подготвени с предложенията си. С алтернатива за доставка до дома, която в границите на града е безвъзмездна.

В днешните времена на неизбежна цифровизация, както и на целесъобразна изолираност поради ковид ресторантьорите откриха своя късмет да доближат до възможни клиенти посредством опциите на интернет и най-много на Facebook като желана обществена мрежа измежду локалните хора. Това се случи още при започване на пандемията, като от ден дневно офертите стават от ден на ден, все по-красиво илюстрирани, с все по-внимателно подбрани думи, тъй че да притеглят колкото може повече внимание. Това важи и за всекидневните оферти за обедно меню или подготвена храна за вечеря, а в този момент в още по-голяма степен - и до празничните ястия. Поръчките за тях към този момент се одобряват, а изявленията по тематиката се радват на порядъчен интерес в пазарджишките групи.

Ако нямате време, предпочитание или умения да готвите добре, може да спасите ситуацията за Никулден, като поръчате подготвен пълнен шаран 2-2,5 кг за 30 лв.. Засега други рибни ястия не се оферират, само че в случай че не харесвате шаран и попитате за ядене с различен тип риба, сигурно няма да откажат да ви я сготвят.

Постите не престават и след Никулден, само че пък за българина празникът не е празник без тежка софра. По-скромните оферти за нея са приготвени пиле или патица с тегло 2-2,2 кг на цена от 25 лв.. Пуйка пет кг и половина пък би коствала 60 лв..

Най-скъпо е печено цяло агне - 250 лв. за 14 кг. За по-малка компания обаче може да се избере опцията за агнешка предна четвърт с ориз или картофи против 65 лв..

Малко над 200 лв. е печено прасенце, тежащо към 15 кг. И със свинското има по-бюджетни благоприятни условия, като врат към 3 кг за 45 лв., джолан с картофи и моркови или ориз и кисело зеле пък е 30 лв..

Някои заведения одобряват и поръчки единствено за печене на агнета, прасенца или птици.

Потърсени за коментар дали цифровите предложения им оказват помощ да спасят бизнеса си, ресторантьори споделиха пред „ Марица “, че ситуацията им към момента по никакъв начин не е розово. Било е доста по-тежко при цялостното парализиране на публичния живот, въпреки и за малко, при започване на пандемията, само че и в този момент припечеленото е що се касае за оцеляване и покриване на неизбежните заплащания. Цените – както на всекидневните менюта, по този начин и на по-специалните ястия, са на минимума, едвам има и нещо от горната страна, а майсторите готвачи стискат палци хората да имат пари и да се осмелят да поразтворят кесиите си за идните зимни празници.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР