Много популизъм, много несъстоятелност, безпочвено противопоставяне, скандали и омраза има

...
Много популизъм, много несъстоятелност, безпочвено противопоставяне, скандали и омраза има
Коментари Харесай

Меглена Плугчиева: Трябват ни опитни хора начело на държавата

Много популизъм, доста неплатежоспособност, безпочвено опълчване, кавги и ненавист има у нас. Те владеят освен политическото пространство, само че се предават посредством медиите и в обществото ни. Това сподели в изявление за аудиокаста на " Фокус “ " Това е България “ Меглена Плугчиева, български политик и посланик. Цялата тази енергия сега се пропилява, а би трябвало да бъде употребена градивно за държавност. Униформеното мислене, което се постанова от партиите и в обществото ни, е рискова и тревожна наклонност, счита още Плугчиева.  

Според нея, България е с влошен имидж освен на Балканите, само че и измежду сътрудниците ни в Европейски Съюз. Ние нямаме ясни цели и цели, които да бъдат изпълнени. Членството ни в Шенген се провали и повода не е единствено в нашите сътрудници, само че в огромна степен причината е при нас. От две години сме в избори, и няма сериозен сътрудник, с който да споделят от Европейски Съюз. Думата трябва да имат повече специалистите за плюсовете и минусите на участието, а не чисто популистки  да се приказва. Има нужда от откровен и прям разговор с обществото. Хората дори да не схващат някаква теза, те постоянно усещат дали ги лъжеш, или приказваш истина. Трябва политиците добре да се замислят, че тези времена са минали, в този момент обществото е зряло и сериозно и чака действителни дейности. Ние с огромно забавяне изпълняваме както ангажиментите си, по този начин и преимуществата, които можем да употребяваме от Европейски Съюз. Това приказва, че не сме убедителни партньори, на които може да се довериш. Ние трябва да имаме и принос към този Европейски Съюз и да имаме причини, и да го подлагаме на критика, а освен да се съгласяваме. Имаме извънредно фрагментирано политическо пространство и само обособени партийни ползи, без да се постава над всичко държавният интерес. И всичко това на фона на няколко рецесии в Европа. Тези рецесии рефлектират с още по-голяма сила при политическа неустойчивост върху обществото.

Според Меглена Плугчиева, в този момент повече от всеки път би трябвало да имаме отпред опитни хора, с цел да се минимизира лошият резултат от всички тези рецесии.

Тя уточни осезаемата миграционна криза, което е доста обезпокоително, и тази наклонност ще се задълбочава, а България ще е все по-уязвима. Паралелно с това върви и икономическа криза и никакви действителни стъпки не се подхващат против нея. Имаме и енергийна криза и зависимости, които също не се ръководят. Имаме и страшна демографска криза.

" България се топи и до 2050 година може да изчезне от демографската карта на Европа и по този въпрос не се прави нищо. Това води след себе си съществени последствия ", сподели още Меглена Плугчиева. Има насъбрани доста проблеми в доржавата ни, по които се налага бърза реакция и същински консенсус, добави тя.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР