Много по-страшна е паниката, а не самата зараза с вируса,

...
Много по-страшна е паниката, а не самата зараза с вируса,
Коментари Харесай

Дончев: Паниката по-страшна от коронавируса

Много по-страшна е суматохата, а не самата болест с вируса, хората се презапасяват с хранителни артикули, а това не е добре, тъй като може да се появи далавера с цените на храните. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев пред Българска национална телевизия. Взели сме всички ограничения, в случай че се появи инфектиран с ковид у нас, да реагираме съответно. Няма учредения за суматоха и боязън. Само след седмица-две ще пристигна пролетта и вирусът ще изчезне. Но може икономическите последици “, предизвести вицепремиерът.  Той разяснява и мигрантската рецесия.

Мигрантски напън по българската граница няма. Повод за суматоха няма. Ситуацията е комплицирана извън нашата граница, само че риск от мигрантски напън към България няма, сподели той във връзка напрежението на турско-гръцката граница. „ Към момента се оправяме и няма потребност да желаеме помощ от Европа – финансова, като защита и друго. Българските митничари и военни познават границата, ситуацията и терена и могат да реагират доста добре. Ситуацията е безусловно несравнима за последните няколко години – те са оборудвани с техника и всичко належащо “, добави Дончев.

„ Исторически, за последните 4-5 години, миграцията към страната ни е доста лимитирана “, напомни вицепремиерът. Но придупреди: „ Ситуацията в Близкия Изток е нестабилна и рисковете от основаване на мигрантска вълна към Европа не са по никакъв начин дребни “.

По мотив еврото вицепремиерът Дончев бе безапелационен, че няма условия, при които да не влезем в чакалнята на еврозоната. „ Мнозинството би трябвало да бъде уверено, че няма нищо рисково в приемането на еврото. Плашещо е, че има легенди и митове, чел съм злокобни неща в уеб страниците за подправени вести “, сподели Дончев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР