Много отдавна в София не се беше провеждало толкова грандиозно

...
Много отдавна в София не се беше провеждало толкова грандиозно
Коментари Харесай

JUST CAVALLI представи в София новата си колекция за 2024 година

Много от дълго време в София не се беше провеждало толкоз грандиозно и избухливо ревю на международен фешън бранд. Българите и в частност – столичани, имаха изключителната привилегия да видят първи пилотната сбирка на Just Cavalli, пролет-лято 2024. Това се случи на големия подиум на фонтаните пред НДК и беше придружено от ефектни фоейрверки, завладяващи музикални осъществявания и танци. По време на така наречен Samsung Fashion Day се състоя и премиерата на петото потомство сгъваеми смарт телефони на Samsung - Galaxy Z Flip 5 и Galaxy Z Fold 5. Благодарение на партньорството сред модата и високите технологии се реализира този превъзходен театър, основен принос за който имат и Столична община, и организация „ Визаж “.


В ревюто бяха показани хипер настоящи дрехи, издържани в духа на постмодерната стрийт мода. Ярки тонове, функционални кройки и бунтарско лъчение – ето по какъв начин напълно в резюме може да се характеризира най-новата лятна сбирка на Just Cavalli за идната година. Ултимативен юношески изискан, предизвикателни претекстове и неподправена клубна атмосфера отличаваха най-новите послания на фамозния италиански бранд.


Попитан за коментар на показаното на високотехнологичната фешън сцена проф. Любомир Стойков - ръководител на Академията за мода и формален посетител на ревюто на Just Cavalli, показа: „ Впечатляващото фешън шоу ще остане в историята на най-мащабните ревюта на международни марки, правени в миналото у нас! То ще се подреди измежду други мега прояви в България, като дефилетата на Пиер Карден, Слава Зайцев, Пако Рабан, Джанфранко Фере, Лучано Бенетон, Филип Плейн и други “.


Проф. Стойков, който бе измежду основните уредници и PR управител на първото ревю на Just Cavalli у нас през 2011 година, разкри също: „ Веднага след фантастичното ревю поздравих основния дизайнер на сбирката Даниеле Ломбардо и му споделих, че съм мощно впечатлен от чистите и свежи, смели и разкрепостени послания в най-новите му творби за Just Cavalli. Изтъкнах, че за мен основното естетическо подстрекателство е отдадено на романтиката на непокорството и младежката градски символика, с помощта на която толкоз ясно е показана и информационната задача на модата! Изразих и своето удивление от чудесната последователност от изкуството на великия Роберто Кавали. Приемственост, която бе демонстрирана посредством по този начин присъщите за него кодове на облеклото - животинските принтове и флоралните шарки, които Даниеле Ломбардо майсторски беше вплел в показаната сбирка в София. Това лъчение на романтиката на непокорството бе в действителност завладяващо! “.


Проф. Любомир Стойков оцени доста високо чудесното партньорство сред Столична община, респ. кмета на София Йорданка Фандъкова, организация „ Визаж “, респ. Жени Калканджиева, и на международните компании Samsung и Just Cavalli. Редом с всичко друго, яркото събитие дава мощен подтик и на прелестната самодейност „ Ходенето е съвременно " на „ Визаж “, Samsung и община София, обвързана с концепцията за природосъобразен и здравословен метод на живот.


Големият професионализъм на италианския екип, отпред с Даниеле Ломбардо се комбинираше с голямото предпочитание и оптималните старания, които поставиха моделите, показали аутфитите. Те съумяха да отговорят на условието на дизайнера и неговия екип да показват самочувствие и съблазън, смелост и динамика. Сред тях се открои топмоделът, инфлуенсър и лице на „ Златна игла 2022 “ Екатерина Свечева. Тя сподели извънредно ефектно визията „ Барби “ и призна, че другите два обичани нейни тоалета от сбирката са „ дългата, нежна рокля от шифон с принт на купидончета, които яздят тигър “.

 

Харизматичният ни модел показа, че доста харесва скритото обръщение и силуета на роклята, както и че измежду другите ѝ любимци са „ облеклата с блестящи претекстове, които са ултра съвременни, както и чеп, и блуза, обсипани с камъни “.

 

Екатерина Свечева не скри възторга си от италианския екип, осъществил шоуто: „ Всички те са изключителни експерти - персонално избираха всяка визия, грим и коса, в сходство с визията и силата на модела. Накараха ни да дефилираме с естествените си коси. От нас се искаше дръзка, естествена, друга визия, която прави усещане. Даниеле Ломбардо повтаряше на всеки един от нас, че участваме в грандиозно събитие, което е от голямо значение за България и, че би трябвало да дадем всичко от себе си! “.


Безпрецедентното шоу беше раздвижено в допълнение с осъществяванията на Хипнотик, Михаела Филева и Васил Найденов, който безусловно се раздаде на сцената и накара присъстващите да запеят с него най-популярните му шлагери. Вечерта не мина и без стресова обстановка, когато тъкмо преди ревюто облаците се сгъстиха и от небето заваляха едри капки дъжд, само че за благополучие – напълно за малко. ТВ журналистка Деси Цонева интервюираше на три езика присъстващите звезди, а във ВИП зоната можеха да се видят Йорданка Фандъкова, Джулия Ким, Серджо Ацолари, Жени Калканджиева, Албена Петрова, Димитър Бербатов, проф. Любомир Стойков, Джуди Халваджиян, Мила Захариева, Мария Бонева, Елена Кристиано, Егор Шарай, Ива Екимова, Кирил Чалъков, Наум Шопов, Габриела Василева и доста други.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР