Много от сериозните нещотърсачи се отказаха от родните плажове и

...
Много от сериозните нещотърсачи се отказаха от родните плажове и
Коментари Харесай

Нещотърсачите напуснаха нашите плажове, предпочитат тези в Италия и Франция

Много от сериозните нещотърсачи се отхвърлиха от родните плажове и последователно превзеха линията на Френската и Италианската Ривиера, където туристите са доста по-богати и се намират повече изгубени полезности, оповестява в. " Монитор ".

Те се пренасочили към непознати курорти и поради дребното туристи през сезона у нас.

За добър удар те считат намирането на тежък мъжки ланец или безценен златен часовник, само че сходни находки у нас са необичайност и са по-скоро спомен от времето на мутрите. Най-често се откриват дамски пръстени, гривни, обеци и огърлици, като множеството находки се оказват евтини дрънкулки, а не полезности от доблестен метал. Най-много са заровените в пясъка железни кенове от бира, безалкохолни и енергийни питиета, железни капачки и изпаднали дребни монети.

На варненския плаж споделят, че това лято не са виждали нещотърсачи с металдетектор, а и нямало какво да се открие освен това рехаво наличие на непознати туристи. Друг е въпросът, че и постоянно остават незабелязани.

Сега по северните плажове има по-осезателен отлив, а по южните са по-активни, само че там пък има съветска инвазия, оплакват се локалните.

В гилдията на плажните иманяри в последно време се вливат от ден на ден руснаци, които непрекъснато живеят у нас. Напливът по никакъв начин не се нрави на нашенските " експерти ", които са гневни на новопоявилата се конкуренция, тъй като братушките ги бият със скъпа техника. " Техните машини са мощни и съвременни, като скенери са. Минават, обират всичко и ние след това единствено им дишаме праха и лапаме мухите. Аз имам един строшен металотърсач от 90-а година, а с него ", оплакват се нашите.

От края на август до късна есен е най-богатото време за търсачите на съкровища. Щом туристите оредеят, те запрятат ръкави и сграбчват металотърсачите. Излизат рано заран по мрачно или по залез-слънце. Освен металотърсача всеки си има и фенерче, с което свети нощем в тъмното. Щом летовниците приберат хавлиите и си тръгнат, по пясъка плъзват иманярите. " Прослушват " с детектора всяка педя от линията и щом машината изпищи, стартират да копаят на това място.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР