Много от птиците, които почти всеки познава – синигери, кълвачи,

...
Много от птиците, които почти всеки познава – синигери, кълвачи,
Коментари Харесай

Зрънце любов призовава хората да оставят храна на птиците през зимата

Много от птиците, които съвсем всеки познава – синигери, кълвачи, врабчета, червеношийки, сойки, остават да зимуват в България. През зимните дни им е извънредно мъчно да оцелеят, изключително когато падне сняг. За това осведомят на уеб страницата си от Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП).

През зимата птиците  имат потребност от спомагателна сила, с цел да поддържат тялото си топло и ние можем да им помогнем, като им осигурим храна. Храната, която оставаме за тях на перваза на прозореца, в двора или в парка, ще им помогне да оцелеят през студените зимни месеци. От организацията оповестиха началото на 15-ата подред акция „ Зрънце Любов “. От Българско дружество за защита на птиците приканват хората да слагат хранилки за птици.

Най-подходящи са суровите слънчогледови семена. Подхранването на птиците се прави единствено в интервала от ноември до края на февруари, показват от организацията.
От Българско дружество за защита на птиците дават препоръки и по какъв начин може да бъде направена хранилка за птици. Един от разновидностите е да се употребява пластмасова бутилка. Тя може да се сложи на тересата, в двора или в най-близкия парк.

" Редовно я пълнете със слънчогледови семки. Семенцата би трябвало наложително да са сурови и безсолни ", поучават от Българско дружество за защита на птиците.

През декември от сдружението показаха резултатите от 19-годишно изследване на положението на широкоразпространените типове птици. Оценката на експертите е, че през 2022 година общият показател на птиците понижава с минус 13 на 100, а през 2023 година – с минус 14 на 100.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР