Много от преминаващите през Маказа“ не пътуват по магистралата, а

...
Много от преминаващите през Маказа“ не пътуват по магистралата, а
Коментари Харесай

Гърците поискаха преминаващите през Маказа да плащат пътна такса


Много от преминаващите през " Маказа “ не пътуват по автомагистралата, а употребяват остарелия път за Ксанти, с цел да стигнат до курортните селища. Отделно от регионите на Кърджали, Смолян и Хасково пътуват единствено до Комотини целогодишно за извършване на покупки.

Предлагаме да се вкарат пътни такси по пътната права сред Комотини и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа “, е декларирал по време на срещата Ангелидис, представен от гръцкия вестник " О Хронос “. Според вносителя на предлагането това ще донесе спомагателни средства в хазната на Комотини и ще компенсира незадоволителния надзор от страна на страната на нерегламентираната търговия.

От " ИнКомотини нюз “ допълват, че възможното въвеждане на такса ще докара до увеличение на транспортните разноски на пътуващите за еднодневен пазар до България гръцки жители и по този метод ще се ограничи броят им.

Още от отварянето на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа “ гръцки търговци упорстват да се вкарат ограничения за ограничение на търговията със прилежащата на Комотини област Кърджали. Гърци пътуват всекидневно на пазар през граничния пункт. Първите, които усетиха удара на шопинг-туризма, бяха притежателите на бензиностанции и търговците на хранителни артикули на дребно. Опитите да се ограничи процесът обаче засегнаха само вноса в Гърция на акцизни артикули – горива, алкохол и цигари.

По време на срещата в Комотини представителите на Комотини са поискали основаването на обособена тактика на гръцката страна за развиването на северната част на страната, намаляването на налозите, основаване на туристическа инфраструктура, развиване на пристанището в Александруполис и разрешаване на рейсове да минават през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР