Много от нас понякога биват обзети от натрапчиво желание да

...
Много от нас понякога биват обзети от натрапчиво желание да
Коментари Харесай

Защо изпитваме глад за сладко?

Много от нас от време на време биват обзети от натрапчиво предпочитание да хапнат нещо. Откъде идва то и дали е належащо да се борим с него – за това споделя диетологът Елена Соломатина пред радио „ Спутник ”, представена от РИА Новости.
„ Много хора се пробват да водят здравословен метод на живот и да се хранят вярно постоянно, като изключат изцяло сладкото от диетата си. Но ние не сме роботи и от време на време нещо може да се случи. Ако доста ви се прииска торта, изяжте я и се върнете към естествения си живот. Основното нещо е да не се самообвинявате като че ли това е срив на волята ви ”, сигурна е Соломатина.
 Как да се откажете от сладкото единствено за седмица Как да се откажете от сладкото единствено за седмица
Шведският диетолог Фредерик Паулун заключи някои лесни правила, които разрешават да се отървем от пристрастеността към сладкото единствено за седмица....
" Човек би трябвало да се поглези и да не се стреми да се усеща като свръхчовек, би трябвало да балансирате. Понякога „ дребните кулинарни бягства ” са по-полезни от строгите ограничавания. Ако човек се усеща неловко, той по този начин или другояче ще се срине душевен ", сподели диетологът, представен от БГНЕС.
Друг е въпросът, когато се появи напрастанно и натрапчиво предпочитание за сладко, тогава би трябвало да потърсите повода. Тя може да бъде както физическа, по този начин и психическа. Първо, на човек може да му липсват някои детайли.
" На първо място, това може да е неналичието на хром, магнезий, витамини от група В. Хромът може да се получи под формата на добавки, той се съдържа в месото, морските блага. Магнезият се съдържа в зелените зеленчуци и в някои семена. Витамините от група В влизат в състава на месото, комплицираните въглехидрати, пълнозърнестия самун, зърнените храни ", означи Соломатина.
Причината за острото предпочитание за сладко може да бъде някаква спонтанна обстановка – стрес или неочаквана липса на сила, добави диетологът.
 Руски доктор: Ограничете сладкишите и сладкото за най-малките Руски доктор: Ограничете сладкишите и сладкото за най-малките
Специалистът по детско хранене Елмира Каширина, основен доктор в Детска градска клиника в Москва, предлага на децата да не се дава пове...
" Причината за психическата уязвимост може да е бракоразвод, болест на непосредствен или човек да не може да получи хормоните на удоволствието, тъй като да вземем за пример не може да се занимава с заниманието си, ненадейно е спрял да спортува, скоро се е пенсионирал. Причина може да е даже латентна зараза. През студения сезон на човек постоянно му липсва сила и желае да се затопли. Нещо мазно, сладко, вискозно нормално оказва помощ за попълване на силата, тъй че не изпадайте в суматоха, в случай че по-често ви се хапва шоколадов кейк през зимата ”, заключи Соломатина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР