Много от хората непрестанно си задават въпроси, свързани с това

...
Много от хората непрестанно си задават въпроси, свързани с това
Коментари Харесай

Как да изчистим белите дробове от цигарения дим и мръсния въздух

Много от хората непрекъснато си задават въпроси, свързани с това по какъв начин да пречистят белия си дроб от цигарен пушек и замърсен въздух. Всъщност, белите дробове са самопречистващи се органи които ще стартират да се лекуват откакто вче не са изложени на замърсители като тютюнев диму, да вземем за пример.

След като е бил изложен на замърсяване като цигарен пушек човек може да усеща гърдите си " цялостни ", претрупани или възпалени. Слузта се събира в белите дробове, с цел да улавя микроби и патогени което способства за чувство за тежест.

Въпреки това, съществуват потвърдени способи, посредством които да детоксикираме дробовете. Направени са безчет проучвания, съгласно които сходно събитие е изцяло допустимо, стига да сме непрекъснати и дисциплинирани.

Може да се употребяват характерни техники които да оказват помощ за изчистването на белите дробове от слуз и дразнители и по този начин да облекчат оттока на лигавицата и други неприятни признаци в гърдите.

Някои от тези способи могат също да отворят дихателните пътища, да подобрят потенциала на белите дробове и да понижат възпалението което може да помогне за понижаване на резултата от замърсяване и тютюнев пушек в белите дробове.

Начините за пречистване на белите дробове могат да оказват помощ за унищожаване на непотребната слуз от белите дробове и възстановяване на дишането.

Успешни способи за пречистването на белите дробове

Макар в днешно време пазарът да изобилства от всевъзможни артикули за филтриране на дробовете, учените настояват, че най-важно е да променим някои от неприятните си привички. Вижте няколко неща, които ще оказват помощ това да се случи. Не забравяйте, че колкото по-добре пречистите дробовете си, толкоз по-защитени ще сте от респираторни болести в бъдеще.

Спрете да пушите

Най-успешен и бърз метод за филтриране на дробовете от отрови е прекъсването на цигарите. Не подозирате какъв брой на брой нездравословни химикали се съдържат в цигарения пушек. Не е случайност това, че върху опаковките на този артикул се слагат надписи и ужасяващи фотоси. Около 7000 химикала се съдържат в дима, приближаващ от една елементарна цигара.

Редовната им приложимост ще докара до пагубна смяна на дробовете. Вие няма по какъв начин да го усетите, защото всичко се случва постепенно и последователно. В един миг обаче ще разберете, че тялото ви отхвърля да действа по този начин, както преди.

Голям % от пушачите страдат от редица болести, като: болки в гърдите, астма, настинки, пневмонии, кашлици, зной и други. Това предизвиква сериозен дискомфорт и усложнение по време на спортни интензивности.

Пробвайте парна терапия

Парна терапия или парна инхалация включва поемане на водна пара, с цел да се отворят дихателните пътища и да се помогне на белите дробове да отделят и изхвърлят слуз. Хората с белодробни проблеми могат да виждат, че признаците им се утежняват на леден или изсъхнал въздух. Този климат може да изсуши лигавиците в дихателните пътища и да ограничи притока на кръв.

Парата обаче, прибавя топлота и влага във въздуха което може да усъвършенства дишането и да помогне за обособяване на слуз в дихателните пътища и белите дробове. Вдишването на водна пара може да обезпечи неотложно облекчение и да помогне на хората да дишат по-лесно.

Тренирайте постоянно

Редовните тренировки са друго сполучливо средство за пречистването на дробовете. 30 минути дневно 3- 5 пъти в седмицата са изцяло задоволителни, с цел да допринесете за детоксикацията на този орган.

Освен всичко останало, постоянните физически извършения оказват помощ и за вярно дишане. Дълбокото вдишване на въздух също е един от методите, спомагащи за пречистването на белите дробове.

Контролирана кашлица

Кашлицата е методът на тялото да изхвърля естествено токсините, които са попаднали в слузта. Контролираната кашлица разхлабва непотребната слуз в белите дробове изхвърляйки я през дихателните пътища. Лекарите предлагат хората с ХОББ да извършват това упражнение, с цел да оказват помощ за изчистване на белите дробове.

Стъпките с цел да пречистване на дробовете от непотребната слуз:

- седнете на стол с отпуснати плещи, държейки двата крайници стъпили на пода
- сгънете ръцете над корема
- постепенно вдишвайте през носа
- постепенно издишайте като се навеждате напред натискайки ръцете към стомаха
- кашляйте 2 или 3 пъти до момента в който издишате като държите устата леко отворена
- постепенно вдишвайте през носа
- починете и повторете при нужда
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР