Много от финансовите проблеми на младите на възраст между 18

...
Много от финансовите проблеми на младите на възраст между 18
Коментари Харесай

Джим Креймър: Младите се държат така, сякаш парите растат по дърветата

Много от финансовите проблеми на младите на възраст сред 18 и 24 години се дължат на това, че не са спестовни.

На това мнение е водещият на телевизионното шоу “Mad Money” Джим Креймър. Той се базира на скорошно проучване на Deloitte, което сочи, че поколението Z (т.е. хората на възраст сред 18 и 24 г.) живее преди всичко от заплата до заплата.

За Креймър младите може да създадат повече, в случай че влагат даже и единствено няколко $ от заплатата си.

Изглежда като че ли имат доста пари, даже когато нямат, споделя тв водещият. Той е забелязал, че младите въпреки и да нямат мощни финансови благоприятни условия, харчат забележителна част от приходите си за маловажни покупки.

Те би трябвало да се научат да бъдат спестовни, безапелационен е Креймър, представен от CNBC.

Тв водещият дава образец.

По-младите клиенти в ресторанта му в Ню Йорк харчат по този начин, като че ли парите порастват по дърветата. Виждал е доста пъти по какъв начин се купуват един след различен коктейли “Маргарита” по 14 $ след края на работния ден. Същевременно диалозите на черпещите са на тематика какъв брой мъчно е да изплатят студентските си заеми или по какъв начин нямат пари да заделят за пенсията си един ден.

Значи можеш да пиеш коктейл след коктейл, само че не можеш да инвестираш?, пита Кремър. Той е на мнение, че тук има несъгласие. Младите би трябвало да трансформират мисленето си.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР