Много оспорвани срещи в първия ден на Държавното първенство по

...
Много оспорвани срещи в първия ден на Държавното първенство по
Коментари Харесай

Оспорвани срещи на Държавното по таекуондо - ITF

Много оспорвани срещи в първия ден на Държавното състезание по Таекуон-До ITF, което е подготовка за националните тимове

В благоевградската зала Скаптопара втори ден се организира Държавното самостоятелно състезание по Таекуон-До ITF за всички възрасти и категории. 297 състезатели от всички клубове от страната вземат участие в двете дисциплини – спаринг и силов тест. При мъжете с най-вече златни медали приключиха Търговска колегия Фолкън - Благоевград, които завоюваха пет първи места, две сребърни оценки и бронзов орден.

Втори по сбор извоювани трофеи е Армейски състезателен клуб Тракия - Пловдив (2 златни, 2 сребърни и 2 бронзови).
С един златен орден, два сребърни и един бронз при мъжете в спаринга приключиха от „ Таек Кион “ - Ботевград. Семеен кодекс Калоян - Ладимекс - Перник при дамите е с най-вече оценки – два златни, два сребърни и един бронзов.

В съботния ден се организираха и спаринг срещите при деца, юноши и девойки. Търговска колегия „ Тайгър тийм “ - Перник завоюваха най-вече първи места, следвани от Семеен кодекс „ Тервел 2006 “ - Севлиево, а трети са Семеен кодекс „ Калоян - Ладимекс “ - Перник.

В дисциплината силов тест - мъже „ Търговска колегия Фолкън “ - Благоевград са първенци от това издание на Държавното състезание. Днешният ден на шампионата ще дефинира медалистите при юноши и девойки- младша и старша възраст.

Следващото Държавно състезание по Таекуон-До ITF за всички възрасти в дисциплините – форма, специфична техника и самоотбрана ще бъдат в интервала 21-23 май в Панагюрище.

Специална съдийска и треньорска комисия ще вземе решение за новите национални състезатели, които ще показват България на идното Европейско състезание през октомври в Гърция за всички възрастови групи, както и отбора на страната ни, който ще бъде на Световното в Беларус за юноши и девойки в края на годината.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР