Много ми е трудно да анализирам ситуация, която граничи с

...
Много ми е трудно да анализирам ситуация, която граничи с
Коментари Харесай

Проф. Христова прогнозира управленски крах, разкри при какво условие ще се разпадне коалицията

Много ми е мъчно да проучвам обстановка, която граничи с патология. Коалицията сега демонстрира по какъв начин могат да се съберат хора, които нямат никакви допирни точки. Планът им за коалиция беше насипен, на база на концепциите и положителните планове на всички, само че нямаше спор и допирни точки. Още първоначално се заложи невъзможността тази групировка да просъществува. Тук вземат участие политически сили, които нямат полезности, а имат ползи. Не е чудно, че всяка по-голяма рецесия може да обърне кораба. Това съобщи политическият психолог проф. Антоанета Христова в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Коалицията няма да се разпадне, тъй като няма друга опция на ръководството сега. Да, остава усещането, че по доста тематики има различия, само че има една доста здрава заварка, която поддържа стабилността – Бойко Борисов. Тази коалиция ще продължи да съществува, тъй като алтернативата е връщането на Борисов във властта “, съобщи журналистът Петко Георгиев.

„ България няма подготвеност да се върне към предходното ръководство или да направи възможна коалиция с Движение за права и свободи и „ Възраждане “, добави той.

„ Ситуацията на терена сподели, че 60% от гласоподавателите не излязоха да гласоподават, до урните отидоха едвам 40%. Мантрата „ Всички против Бойко Борисов “ завърши. Това, което е значимо сега е, че всички обединения мислят за личните си електорати, тъй като сензитивно схващат, че изборите наближават. Има доста гласоподаватели от негласувалите, които още търсят своята опция, а тя към този момент е на терена – Стефан Янев. Изборите чукат на вратата “, акцентира проф. Христова.

„ Не виждам някаква сериозна опция от партията на Стефан Янев. Колко още партии могат да разделят пропутиновия избор? В това Народно събрание има болшинство, което си дава сметка за алтернативата “, счита Георгиев.

„ В момента, в който се сблъскат ползите, държавното управление завършва “, предвижда проф. Христова. „ Реалността демонстрира този път. Затова от Продължаваме смяна са уплашени от тази вероятност, тъй като усещат, че им понижава поддръжката. Те ще бъдат мощно стимулирани да стискат властта, до момента в който някой не напусна и не завърши тъгата “, уточни политическият психолог.

„ За мен персонално надвива тезата, че няма да е в полза на България да навлиза в нов избирателен развой. Трябва да си дадем сметка, че светът влиза в нова студена война. Не можем да продължаваме да се разправяме, до момента в който светът към нас гори “, изясни Георгиев. „ Липсата на ясна военна поддръжка за Украйна, апелите за неутралитет, са поддръжка за Путин. Имаме по-важни неща, към които да се сплотяваме “, увери журналистът.

„ Изборите са закъснели. С всеки ден ние затъваме от ден на ден и повече. Всяка седмица се теглят заеми, всяка седмица има кавги, не можем да вземем национално значими антикризисни решения. Има доста огромна възможност при последващи избори Продължаваме промяната да влязат или с дребен % или въобще да не влязат в идващия парламент. Лявото е празно сега, става все по-слабо и това е притеснително. Стефан Янев ще се появи и ще отнесе левия избор. Друга притеснителна прогноза е, че няма скоро да имаме постоянна политическа структура. Може би ще са ни нужни още един или два вота. Ние сме в свободно рухване и с цел да го спрем трябват нови избори. Алтернатива се търси и в този момент. Единственият вид е държавно управление на спасението “, сподели още проф. Антоанета Христова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР