Много малко е известно, че според критериите на Freedom House

...
Много малко е известно, че според критериите на Freedom House
Коментари Харесай

Иван Костов: Демокрацията в България е в упадък

" Много малко е известно, че съгласно критериите на Freedom House спрямо 2008 година демокрацията е в крах и оттегляне, тя е била консолидирана, а в този момент е полуконсолидирана. Ние сме в декаданс и е доста огромен въпросът за какво сме в декаданс. Защо не запазихме онази позиция и тези оценки. " Това сподели някогашният министър-председател на България Иван Костов в изявление за bTV по отношение на излизането на книгата му " Свидетелства за прехода ".
Костов добави, че неспечелената борба е тази за децата и учениците, които през днешния ден са изцяло безпомощни да осмислят нещата към себе си. " Големият ни дълг е към тях, те не могат по този начин да бъдат пуснати в живота, те няма да бъдат конкурентни европейски жители. "
По думите му рецептата за прехода е била неверна. Дори в в страните, където е дала блестящи резултати се е оказало, че демокрацията има съществени дефицити.
Костов призна, че една от най-големите неточности е била, че не е бил осъществена декомунизация. По думите му самото общество не е имало такава настройка, не е имало болшинство за такова нещо. Според някогашния министър председател е трябвало да има цялостна смяна в учебниците по история, в програмата по литература и други неща, които учат децата, с цел да се образоват тъй че да са уверени в демокрацията.
Костов добави, че не се гордее с това, че е лишил Българска народна банка от нейната парична политика поради въвеждането на валутния ръб.
Той призна за своя уязвимост, че се предоверява на хората.
Относно Апартаменгейт някогашният министър-председател посочи, че живее в своя къща от 1981 година.
За 20-та годишнина от бомбардировките на НАТО над Сърбия Костов означи, че никой не празнува същинската опасност за България, когато 1 млн. косовски албанци са се насочили към границата ни. Страната ни е дала втора по величина помощ за хората в бежанските лагери тогава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР