Много малко български политици се оказват в Досиетата Пандора, което

...
Много малко български политици се оказват в Досиетата Пандора, което
Коментари Харесай

Любомир Дацов: Много малко български политици се оказват в "Досиетата Пандора"

" Много малко български политици се оказват в " Досиетата Пандора ", което значи, че имаме релативно не толкоз богати хора . Защото всички, които са в тези досиета, са каймакът на финансовия и политически живот и ръководят ужасно доста пари. В България, не тъй като доста хора са правилни и съблюдават законите, а просто са в дребен размер и бизнесът, и политиката ". Това разяснява пред БНР финансистът Любомир Дацов.

Според Дацов  за българите офшорните зони не се употребяват тъкмо за криене на налози, а поради съмнение в страната и управляващите за тяхната безпристрастност за правене на бизнес:

" При 10% плосък налог изчезва повода да отваряш сметка в офшорна зона, с цел да переш пари.... Искането да останеш неизвестен в притежаването на едно или друго нещо или да не бъдеш изложен на удара на властта - това е главната причина да се случва това нещо ". 

По думите на финансиста, с цел да отидат парите в офшорна зона, те би трябвало да минат през националните администрации , т.е. да има компания, която да е спечелила тези пари някъде, и по-късно законодателството да е разрешило те да бъдат трансферирани там:

" Офшорните зони не са средище на мръсни пари , а средище на законно извоювани пари, само че обитават там поради отбягване на огромни налози.... Това е доста естествено - да искаш да плащаш по-малко налози и да оптимизираш личната си облага. Спомнете си Андрешко какво е правил ".

Интервюто на Диана Янкулова с Любомир Дацов в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР