Много компании са в големи затруднения заради войната в Украйна,

...
Много компании са в големи затруднения заради войната в Украйна,
Коментари Харесай

Бойко Таков: Кризите могат да дават нови възможности за развитие

" Много компании са в огромни усложнения поради войната в Украйна, инфлацията и коронавирус, както и нарушените вериги за доставка. " Това сподели в студиото на Евронюз България  Бойко Таков, шеф на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинни предприятия. " Всички рецесии обаче биха могли да дадат и нови благоприятни условия за развиване ", безапелационен е Таков.

 

 
Един от най-големите проблеми, освен за нас, а на всички места, е достъпът до гении. И освен до гении, изобщо до работна ръка. Но с изключение на първият проблем, който е работната ръка, вторият проблем е квалифицираната работна ръка.
По отношение на украинските бежанци у нас, Таков уточни, че хиляди хора са били заети, изключително в туризма. Това би станало процедура, в случай че има такава опция, счита той.

„ Нашата стопанска система, по груби калкулации, има потребност от стотици хиляди хора. И това е по оценка от работодателските организации “, показва ръководителят на организацията.

„ През нашето министерство към този момент има средства по Плана за възобновяване, по оперативните стратегии следва да потекат доста средства “, добавя Таков.

„ Всичко това ще даде една глътка въздух на фирмите. И колкото и да се стягат коланите, в този момент е момента да се влага “, уверен е той.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР