Mного жени се оплакват, че колкото и да се опитват

...
Mного жени се оплакват, че колкото и да се опитват
Коментари Харесай

Четири основни грешки нарушват вашия метаболизъм

Mного дами се оплакват, че колкото и да се пробват да отслабнат, всичките им старания са напразни. Често те се оправдават с муден метаболизъм.

Но доколко той има значение за постигането на съвършена фигура и къде бъркаме?

За начало, какво е метаболизъм? Това са цялост от биохимични реакции, които се случват в тялото да преобразуват храната в сила. В взаимозависимост от това каква е скоростта на деяние на метаболизма, зависи и нашата фигура. С други думи, метаболизмът играе доста значима роля за това дали ще отслабваме или напълняваме с лекост. Освен главните фактори, които въздействат на обмяната на веществата, като пол, възраст, ген, тегло и други, има някои неприятни привички, които се отразяват върху действието на метаболизма. Ето кои са грешките, които може би допускате!

Пропускате хранения
Честото ястие на дребни порции засилва обмяната на веществата, която стартира да работи с по-висока скорост. Следователно, в случай че пропускате някое от храненията с концепцията да намалите приема на храна, вие грешите доста. Да, приемате по-малко калории, само че действително няма да отслабнете, защото към този момент сте нарушили вярната работа на метаболизма. Като не хапвате постоянно, само че по малко, вие карате метаболизма да не гори толкоз сила.

 Четири съществени неточности нарушват вашия метаболизъм

Не вършиме извършения
Упражненията, изключително кардиото и тези с тежести, ускоряват в пъти метаболизма. Така че, в случай че не спортувате, обмяната на веществата става по-бавна и вие към този момент не горите толкоз калории, колкото ви се желае.

Не ядете храните, които би трябвало
Захарните произведения, въглехидратите и всички джънк фуудс са врагове на вярната обмяна на веществата. Ако желаете да запазите метаболизма си в кондиция, то би трябвало да заложите на пълнозърнести артикули, които непрекъснато да поддържат равнищата на кръвната захар. Приемайте доста течности, като вода и чай. Те задействат метаболитната интензивност, а също по този начин и оказват помощ да изхвърлите от организма токсините и арестуваните от тялото течности.

Не внимавате с алкохола
Алкохолът в огромни количества затруднява работата на черния дроб – органът, който има основна роля за преработката на веществата. Така се нарушава естествената обмяна на веществата, надлежно метаболизмът се забавя, а вие напълнявате. Гледайте да не пиете повече от 1-2 чаши вино вечер, а в случай че излизате на празненство, приемайте доста вода с коктейлите.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР