Много хора водят заседнал начин на живот, който включва часове,

...
Много хора водят заседнал начин на живот, който включва часове,
Коментари Харесай

Седите по много часове? 7 разтягания, които ще предотвратят болката и дискомфорта

Много хора водят затънал метод на живот, който включва часове, прекарани на едно място в седнало състояние. Това безспорно се отразява отрицателно на здравето и чувството в тялото.

Тялото е предопределено да се движи. За него не е естествено да бъде в статично състояние за дълги интервали от време. Липсата на придвижване и стимулиращо натоварване на мускулите и ставите с течение на времето води до редица здравословни проблеми, свързани с мускулно-скелетната и нервно-мускулната системи. Добрата вест е, че можете да включите придвижването в своето всекидневие, даже да прекарвате доста време седнали и по този метод да предотвратите присъщата болежка в кръста и врата. Опитайте тези разтягания:
Ретракция на лопатката в седнало състояние
Изправете гърба си, до момента в който сте в седнало състояние. Внимателно стиснете лопатките дружно за 5 секунди и отпуснете. Повторете 10 пъти дневно. Не забравяйте да поддържате добра стойка по време на разтягането.
Завъртане на главата в седнало състояние
Изправете гърба си, до момента в който сте в седнало състояние. Завъртете главата си по този начин, че да може да погледнете през едното си рамо. След това се върнете в изходна позиция и направете същото нещо в другата посока. Правете по три серии от 10 повторения на ден. Уверете се, че държите гърба си изправен и не навеждайте главата си напред, обратно или встрани.

 Добави изложение
Наклон на главата в седнало състояние
Изправете гърба си, до момента в който сте в седнало състояние. Бавно кимнете с глава, като леко наведете брадичката си към гърдите, усещайки разпъване в задната част на врата. След това наклонете главата си обратно, гледайки нагоре към тавана и се върнете в изходна позиция. Правете три серии от 10 повторения на ден.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР