Много хора смятат, че здравословното хранене е приоритет само на

...
Много хора смятат, че здравословното хранене е приоритет само на
Коментари Харесай

Правилно хранене с малко средства

Много хора считат, че здравословното хранене е приоритет единствено на богатите, които могат да си разрешат да си купуват качествени здравословни артикули.

Това обаче не е по този начин. Здравословната храна не е наложително да е скъпа, значимото е да е потребна. Дори в най-елементарните артикули се съдържат извънредно скъпи субстанции.

Когато готвите здравословни ястия у дома, приготвяйте ги в малко по-голямо количество от нужното, а остатъка замразявайте. Така при потребност ще можете да разчитате на притоплена вкусна и потребна храна, а не на полуфабрикат.

Консумирайте сезонни плодове и зеленчуци – колкото можете. Обикновено сезонните плодове са и по-евтини от тези, които се продават, преди да е настъпил сезонът на узряването им.

Търсете разпродажбите. Разходете се по магазините, с цел да откриете, че едни и същи артикули се продават на напълно друга цена според от магазина.

 Правилно хранене с малко средства

Наблягайте на бобовите култури. Те са доста потребни, а също по този начин са и не изключително скъпи и могат дълго време да се съхраняват. Преди да сварите бобовите култури, ги накиснете за една нощ, по този начин ще станат още по-вкусни.

Добавяйте в супите и в ястията примес от целина, лук и моркови. Тези зеленчуци постоянно са относително евтини и подаряват ястията с изискан усет.

Купувайте зеленчуци и плодове напряко от производителите им от пазара, в случай че това е допустимо, тъй като по този начин ще се снабдите с пресни и не изключително скъпи артикули.

Не давайте пари за подправки, отглеждайте си ги в саксии на терасата. Копърът, магданозът, босилекът и ментата порастват като елементарни цветя и са лесни за развъждане.

Не си купувайте сандвичи на открито, правете ги у дома – по този начин ще са по-вкусни, по-здравословни и много по-евтини. Преди да отидете в магазина за хранителни артикули, запишете си какво тъкмо би трябвало да купите, с цел да не давате непотребни пари за нещо излишно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР