Много хора се сещат днес за мен, още през нощта

...
Много хора се сещат днес за мен, още през нощта
Коментари Харесай

Ники Илиев за правенeто на филми: Този процес ме кара да се чувствам по-плътно и да изразя себе си

Много хора се сещат през днешния ден за мен, още през нощта започнаха да ми изпращат известия. Това сподели в предаването " Добър ден, България " на Радио " Фокус " Ники Илиев, който през днешния ден е именник.

Популярният артист, сценарист, режисьор и продуцент на филми през днешния ден ще работи, няма да чества. По-късно денем е на фотоси в късометражен филм, в който взе участие, показа той.

" В последните години не празнувам на днешния ден, тъй като ми се вижда егоистично да имам един празник допълнително от останалите хора ", сподели Ники Илиев.

Той описа, че по киното се е " запалил ", когато е бил на 15 години и най-неочаквано бива поканен на кастинг за масовка на филм на Българска национална телевизия, само че става тъй че получава основна роля. След това учи  " кино и телевизионна постановка “. Години по-късно се снима в сериала " Забранена обич “.  Тогава взема решение самичък да си пише  сюжетите и да си ги режисира.

" Има доста неща, които не са моите и тогава Саня ме подтикна да направя мой филм ", описа Ники Илиев. Така, през 2012 година основава кино лентата " Чужденецът “ и схваща, че точно това е " неговото ". От тогава продуцира и прави филми.

Този развой го кара да се усеща " по-плътно " и да може да показва себе си.

В последните години негов сътрудник е Башар Рахал - " единственият, който прибавя нещо " към това, което е измислил. " Това е един целия свят, в който можеш да контролираш историята. Есенцията идва от мен, това е доста добър метод за изразиш себе си и да създаваш нещо свое ", уточни Ники Илиев.

Според него, в българското кино е  имало интервал, в който малко филми са били обърнати към хората, след 1989 година. 

На базата на тези му усещания, и като почитател на киното, той е основал първият си филм. " В момента има конкурентен пазар, вървим в добра посока ", счита режисьорът.



Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР