Много хора разчитат на кафето сутрин да ги събуди и

...
Много хора разчитат на кафето сутрин да ги събуди и
Коментари Харесай

5 причини да опитате турско кафе

Много хора разчитат на кафето заран да ги разсъни и да обезпечи силата им денем. За тези, които обичат мощния мирис, е турското кафе. Турското кафе е приготвено благодарение на неповторим способ, който обезпечава мощния му мирис.

Какво е турско кафе и по какъв начин се подготвя?

 Турско кафе

Това е способ за подготвяне на кафе, който идва от страните от Близкия изток и Европа, в това число Турция, Иран и Гърция. Прави се посредством съчетание на тънко смляно кафе на зърна с вода (често и захар) и довеждане на течността до кипване. Традиционно турското кафе се подготвя в кафениче, специфичен съд за кафе. После се разсипва в чаши, прахът от смляното кафе се утаява на дъното, а останалата течност се употребява. Оставянето на кафето нефилтрирано води до доста по-висока централизация на кофеин спрямо други способи за приемане на готовия артикул за пиянство. Турското кафе може да се сервира неподсладено, само че нормално се подготвя с умерени количества захар. Подправката кардамон е другото общоприето допълнение на турското кафе. Тъй като в турското кафе кофеинът е в доста по-големи количества, в сравнение с при другите способи за подготвяне на кафе, то има някои изгоди за здравето.

5 аргументи да опитате турско кафе

 Турско кафе

1. Може да усъвършенства атлетичността. Кофеинът е натурален стимулант, който може да усъвършенства атлетичността и психическата резистентност. Това кафе обезпечава съсредоточена доза кофеин, която може да бъде от изгода на спортистите. Проведени изследвания са посочили, че спортистите, употребяващи турско кафе, са посочили по-високи енергийна равнища от останалите. То съдържа полифенолови антиоксиданти, които са от изгода за здравето. Съдържа и терпеноиди, които понижават възпалението и поддържат сърдечното здраве.

2. Може да защищава от душевен спад. Кофеинът защищава мозъка от неврологични положения като заболяването на Алцхаймер. Намалява и риска от инсулт, болест на Паркинсон и деменция.

3. Съдържа потребни съединения. Тъй като е нефилтрирано, турското кафе съдържа повече потребни съставки от филтрираното. Например хлорогенни киселини, които усъвършенстват холестерола, равнищата на кръвната захар и контролират високото кръвно.

4. Може да има защитни резултати против някои болести. Редовната приложимост на това кафе понижава риска от диабет и сърдечни болести. То понижава риска и от меланхолия, рак на черния дроб, рак на ендометриума и чернодробна цироза.

5. Добавянето на кардамон може да обезпечи спомагателни изгоди. Освен че е вкусна фалшификация, кардамонът съдържа мощни антиоксиданти, които понижават възпалението и имат благоприятен резултат при хронични болести. Той има и антибактериални и противоракови качества.

Недостатъци на турското кафе

 Турско кафе

Редовното подслаждане със захар може да има някои негативни въздействия върху здравето. Захарните питиета усилват риска от затлъстяване, високи равнища на триглицериди и диабет вид 2. Високото наличие на кофеин може да докара до нарушение на съня, тревога и други неприятни положения.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР