Много хора приемат добавки, без първо да се консултират с

...
Много хора приемат добавки, без първо да се консултират с
Коментари Харесай

Неочаквано: Някои витамини и минерали могат да причинят косопад

Много хора одобряват добавки, без първо да се съветват с доктор. Въпреки известността на тази процедура, тя може да повлияе отрицателно на здравето и да докара до нежелани последствия. За да избегнете проблеми, постоянно би трябвало да се консултирате с Вашия доктор и да научите за вероятните опасности и странични резултати, свързани с използването на избрани хранителни добавки.  

За да се избегнат нежеланите последствия, свързани с косопада, е належащо някои типове добавки да се одобряват с нараснало вниманиесъобщава She Finds. Това важи изключително за групи витамини и микроелементи, които надвишават предложените дози.

Важно е да разберете, че несъразмерната консумация не значи по-голяма изгода. Напротив, несъразмерната консумация на прекалено много витамини и минерали може да докара до нежелани последствия, в това число загуба на коса.

Има три витамина и минерала, свързани с косопада. Те включват: витамин А, витамин Е и селен. Необходимо е да запомните целесъобразните дози от тези субстанции, с цел да избегнете остатъка им в организма и възможна загуба на коса.

Витамин А е потребен за зрението, имунната система и хубостта на кожата, само че неговият остатък може да докара до прекосяване на космените фоликули във фаза на покой. В резултат на това косата може освен да спре да пораства, само че и да стартира да пада.

Твърде доста витамин А може да бъде нездравословно, когато се приема под формата на таблетки и добавки. В същото време несъразмерният банкет на витамин А от хранителни източници като моркови, спанак не е проблем.

Препоръчителната дневна доза витамин А е към 900 микрограма за мъже и 700 микрограма за дами.

Всъщност селенът е доста потребен минерал, само че все пак може да докара до загуба на коса. Селенът поддържа функционалността на щитовидната жлеза, здравето на имунната система, само че остатъкът му, за жалост, може доста да изтъни косата ви. Отново заради увреждане на космените фоликули и понижена експресия на гените за напредък на косата.

Ако консумирате прекалено много селен, това може да докара до чуплива коса и нокти. Ако не обърнете внимание на тези признаци и продължите да консумирате остатък от селен, тогава косата може да стартира да пада.

Препоръчителният банкет на селен е 55 mcg дневно за възрастни.

Заедно с биотина, витамин Е често се среща измежду продуктите, препоръчвани за здравето на косата. Но несъразмерният банкет на витамин Е също води до загуба на коса. Въпреки че този антиоксидант оказва помощ за предотвратяване от увреждане от свободните радикали, прекалено много от него пречи на растежа на косата.

Препоръчителната дневна доза витамин Е за възрастни е 15 mg.

Припомняме, че учени са изследвали ефективността на мултивитамините срещу сърдечни болести. Витаминните и минералните добавки имат дребна или никаква изгода за попречване на рак, сърдечно-съдови болести и гибел.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР