Много хора не вярват на китайското учение за хармония със

...
Много хора не вярват на китайското учение за хармония със
Коментари Харесай

Фън шуй за дома и за офиса

Много хора не имат вяра на китайското обучение за естетика със заобикалящата ни среда фън шуй. Да, няма по какъв начин да повярват, без да са пробвали.

Според китайците хармонията вкъщи се въздейства от кристална сфера или кристални ябълки. Те понижават кавгите, а различията стават лесни за изглаждане.

Костенурката е един от мощните настойници съгласно фън шуй. Затова китайците предлагат развъждане на тази животинка или пък нейни талисмани от полускъпоценни камъни и благородни метали. Вярва се, че костунурката подарява дългоденствие и благополучие.

Майсторите на фън шуй предлагат против неприятното да се противодейства с железни чанове, а против крадци метлата зад вратата се оставя обърната нагоре. (Метла и чанове)

Ако се окаже, че домът ви е в постройка под отрицателни въздействия, те мъчително се обезсилват. Не можете да местите тоалетната, нито ще се откажете от стълби и асансьор, нито ще заличите неподходящо стърчащи прилежащи здания или задънена улица – все смущаващи условия съгласно фън шуй.

В книгата си " Фън шуй за всеки ден " Лилиан Ту предлага за фън шуй на дома, човек да чете и самичък да се мъчи да подреди по-благотворно нещата, само че за избор и обзавеждане на офиси да се наемат специалисти.

Полето за творчество там е стеснено от усета на шефовете. А и за тях има правила. Например върху изтривалките на входните порти да не се изписва логото на компанията, другояче и тя ще е в краката на хората. Да се усъвършенстват постъпленията оказва помощ платноход, който " плува " към вътрешността на помещението и е претрупан с монети, украшения и други съкровища.

Кабинетът на шефа следва да е с вярна форма, издадените ъгли се блокират с растения или мебели, а голи рафтове с книги не се позволяват.

В залите шефът сяда най-далече от входа, хубаво е да усеща зад тила си дебела стена, още по-хубаво зад постройката да има банка или планина.

Препоръчително е личният състав да седи на комфортни бюра. Когато те са едно против друго, носят разпри.

Фигурка на петел приключва дрязги и интриги, ориентирани към вас, а дракон-костенурка на работната маса пази от неточности и оказва помощ за кариера.

Ако мечтаете за по-високи облаги, направете си амулет от 3 китайски монети с квадратен отвор в центъра, като ги вържете с червен конец и ги носите в портфейл.

За стабилизиране на бюджета разчитайте на шаран или на златна рибка.

Лилиан Ту е авторка на над 80 книги, чиито тиражи надвишават 6 милиона и са от най-продаваните по света. Китайката е родена през 1946 година, приключва бизнес администрация в Харвард и е първата в Малайзия, която оглавява огромна компания, след това банка. На 45 години се отхвърля от кариера, основава си компания и стартира да написа книги за фън шуй.

Когато кандидатствала да учи, преместила леглото си по този начин, че да улови посоката на шанса и да завоюва стипендия. Като управител също съчетавала знанията си за бизнеса с античното източно изкуство. 10 години със брачна половинка й нямали дете, след това се преместили в нов дом и го подредили съгласно препоръки от занаятчия на фън шуй. Родила се Дженифър, която в този момент оказва помощ на майка си в делата.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР