Много хора мечтаят за здрави и красиви зъби, но не

...
Много хора мечтаят за здрави и красиви зъби, но не
Коментари Харесай

9 съвета за перфектна холивудска усмивка

Много хора мечтаят за здрави и красиви зъби, само че не всеки може да си разреши химическо избелване. 

Има обаче няколко домашни процедури, които всеки може да направи самичък, които не скапват емайла и са безвредни. Разбира се, тези трикове не са сурогат на постоянното вървене на ортодонт. Но в случай че спазвате тези препоръки постоянно, ще видите по какъв начин зъбите ви се избелват с няколко тона, а венците ви стават по-здрави. 

Домашна избелваща паста

Смесете една чаена лъжичка куркума със същото количество транспарантно кокосово масло и една-две капки ментово масло. Използвайте тази примес като елементарна паста за зъби. Тя поддържа емайла здрав, зъбите – бели, а дъха – пресен. Детайлни указания ще откриете тук. 

Чаено дърво

Ако разредите 5 капки 100% етерично масло от чаено дърво в половин чаша вода и изплаквате устата си всеки ден с разтвора, откакто си измиете зъбите, ще видите резултати единствено за няколко седмици. За по-силен резултат можете в допълнение да почиствате зъбите си с капка масло един път седмично. Изплаквайте устата си добре, тъй като маслото от чаено дърво не би трябвало да се гълтам, даже в дребни количества.

Ягодова паста

Смачкайте една-две пресни ягоди с лъжица. Смесете с фина морска сол (ако би трябвало смелете я предварително). Сложете пастата върху четка за зъби и масажирайте леко няколко минути, след което изплакнете щедро. За да предпазите емайла, не го правете по-често от един път на две седмици.

Кокосово масло

Нанесете малко масло върху зъбите преди да ги измиете, оставете за 15-20 минути и деликатно измийте с пастата. Правете това два-три пъти седмично.

Избелваща бананова кора

Банановата кора съдържа съставки, които разтварят зъбната плака и оказват помощ за поддържането на съвършен цвят на зъбите. Натъркайте зъбите с вътрешната страна на обелката от вътрешната страна и извън и изчакайте от 5 до 7 минути. След това си измийте зъбите и изплакнете устата. Правете го толкоз постоянно, колкото желаете.

Лимонова вода за уста

Тя последователно избелва зъбите и поддържа дъха пресен. Смесете три елементи лимонен сок с една част фина сол, и изплакнете зъбите след миене. Изплакнете щедро с вода по-късно. Използвайте метода не повече от два пъти седмично, с цел да предпазите зъбния гланц.

Не използвайте тази примес, в случай че имате възпаления в устата. 

Листа от босилек

Стрийте пресни босилек, с цел да извършите пюре и го използвайте постоянно вместо елементарната паста за зъби, с цел да избелите зъбите и да поддържате здравето им. Можете да намажете пастата и 10 минути преди елементарното миене на зъбите. 

Алое вера

За да получите естествена холивудска усмивка, използвайте свеж сок от алое вера, или си купете натурален гел, изработен от това растение. Натрийте върху зъбите, масажирайте с четка за зъби и измийте щедро. Правете го след всяко миене и след няколко седмици усмивката ви ще бъде блестяща.

Източник: Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР