Много хора кандидатстват за определени позиции без да са се

...
Много хора кандидатстват за определени позиции без да са се
Коментари Харесай

Експерт: Направите ли веднъж това нещо, може да се насочите към желаната работна позиция

Много хора аплайват за избрани позиции без да са се срещнали с главното изложение за тях. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Християн Петков, действен управител в JobTiger.

" Хубаво е човек да се запознае с тези позиции и да види първо каква е  компанията. Много постоянно във всяка публикация има изложение на компанията и на нейната активност. Да си отговори на въпроса с какво ще се занимава и какви са условията. При множеството разгласи този вид информация участва, някой път е написана по-тежко. Информацията, която се съдържа в обявата не е чак толкоз комплицирана, различен път е написана напълно простичко и разбираемо и в трети случаи има разгласи, които пък имат прекомерно нищожна информация и не може да се разбере въобще защо става въпрос, какви ще бъдат отговорностите на чиновниците. Така че, в случай че забележим разгласи, които не са наясно със себе си, т.е. няма задоволително добра информация, това ненапълно може да даде знак, че самия шеф не е доста наясно за това какво търси, може би и за това, което предлага ", изясни специалистът.

По думите му търсенето и намирането на нова работа са две разнообразни неща: " От една страна е просто да си намерим работа, въпреки това приказваме за търсене на работа от позиция на пускане или развиване на кариера и въобще на професионален път. По отношение на второто, бих споделил, че най-важното, което един човек би трябвало да направи е първо да знае какво желае, т.е. какво търси и в каква сфера ".

Според Петков преди всичко човек би трябвало да знае какво търси и какво желае да получи:  " За благополучие живеем в свят, където информацията е леснодостъпна. Естествено, съвсем всички ние работим и главният фактор, който търсим е положителното заплащане. Но другите равнища на заплащане са в другите браншове и в другите степени на компетентност. Един младеж, гледайки себе си, с какви умения разполага или пък какви умения сега развива, е редно да изследва пазара, кои са трудовите благоприятни условия, които се оферират за уменията, които той придобива или владее сега. Специално за България от време на време за по-добрите благоприятни условия е нужна релокация към огромните градове и кои са работодателите, които оферират такива благоприятни условия и при какви условия. Веднъж, когато това нещо е направено, човек може да се насочи към множеството източници на информация, главно в интернет, с цел да потърси надлежно позициите за които може да кандидатства и дай Боже да успее да се осъществя бързо ", изясни специалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР