Много хора изпитват в ежедневието си тревожност и постоянен стрес,

...
Много хора изпитват в ежедневието си тревожност и постоянен стрес,
Коментари Харесай

Как да се справим с тревожността

Много хора изпитват в всекидневието си тревога и непрекъснат стрес, който постоянно се трансформира в продължителен. При тях се следят признаци като раздразнителност, превъзбуда, напрежение, мощно биещо сърце и болежка в гърдите.

Тревожността е измежду най-често срещаните нарушавания, свързани с менталнто здраве на индивида. В Съединени американски щати повече от 18% от възрастните са наранени от тревожни разстройства всяка година.

В някои случаи този тип нарушавания могат да бъдат резултат от различен здравословен проблем, да вземем за пример хиперактивна щитовидна жлеза. Поради тази причина вярната диагноза и навременно лекуване са значими за оправянето с казуса.

Много постоянно за справяне с разнообразни прочувствени положения се предлага положителната физическа интензивност. Упражненията са доста добър метод за изгаряне на тревожната сила и няколко проучвания поддържат тази теза.

Тренировките биха могли да оказват помощ при оправянето с тревогата, появила се след стресови обстановки. Резултатите от изследване демонстрират, че упражненията могат да бъдат от изгода за хората с тревога, обвързвана с отказването от тютюнопушенето.

Медитацията също би могла да помогне за закъснение на непрекъснато прехвърлящите се мисли в главата на човек, което улеснява ръководството на напрежението и тревогата. Широката гама от стилове на медитация, в това число тренировките на съзнанието и медитация по време на йога, би могла да бъде от огромна изгода.

Освен тях, методите на релаксация са извънредно значими за оправянето с другите страсти. Някои хора неумишлено напрягат мускулите и стискат челюстта си, вследствие на появила се тревога. Прогресивните извършения за релаксация могат да оказват помощ.

Препоръчва се човек да легне в комфортна позиция и постепенно да свива и отпуска всяка мускулна група, като стартира от пръстите на краката и стигне чак до раменете и челюстта.

Намирането на метод за изложение на възприятието на безпокойствие може да помогне с неговия надзор. Някои проучвания демонстрират, че воденето на дневник и други форми на писане носят положителни резултати при тревожни хора. Проучване от 2016 година да вземем за пример открива, че креативното писане може да помогне на децата и младежите да се оправят с това възприятие.

Някои хора изпитват тревога, в случай че имат прекалено много задължения едновременно. Това могат да бъдат действия, свързани със фамилията, работата и здравето. Наличието на проект за идващото належащо деяние може да им помогне за оправянето с това безпокойствие.

Ефективните тактики за ръководство на времето могат да оказват помощ на хората да се съсредоточат върху една задача в даден миг, да вземем за пример потреблението на основаните на книги планери и онлайн календари. За някои хора разделянето на огромните планове на управляеми стъпки води до осъществяване на тези задания с по-малко стрес.

Още един метод за справяне с възприятието на тревога е развъждането на домакински любим. Редица изследвания удостоверяват теорията, че любимците могат да бъдат потребни за хора с разнообразни психологични проблеми, в това число тревога.

Повечето хора избират развъждането на котки, кучета и други дребни бозайници. Въпреки това, огромна част от популацията имат алергия към този тип домашни любимци, най-често поради тяхната четина.

Според извършено изследване обаче, не е наложително домашният любим да бъде окосмен, с цел да има изгода от него. Изследователите откриват, че менталното здраве на възрастните хора се е подобрило и след развъждане на щурци.

Прекарването на време с животни може да понижи тревогата и напрежението, свързани с контузия от предишното. Резултати от последователен обзор означават, че подстригването и прекарването на време с коне могат да облекчат някои от тези резултати.

Източник: Puls.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР