Много хора изпитват притеснение да говорят за нещата, които директно

...
Много хора изпитват притеснение да говорят за нещата, които директно
Коментари Харесай

Искайте и ще ви се даде – един прост съвет от Сам Алтман

Много хора изпитват терзание да приказват за нещата, които непосредствено ги интересуват – от молба за покачване на заплатата до искане на услуга от другар.

Това е разбираемо: Не е прелестно да чуем отвод и да се разочароваме, когато отсрещната страна отговори с " не " на въпроса ни.

В последна сметка, обаче, да изричаме непосредствено задачите си, е работлив метод, счита основният изпълнителен шеф на OpenAI Сам Алтман.

" Да сте наясно с това, което желаете да извършите и да попитате за него, води до изненадващо дълъг път ", изясни предприемачът в " Unconfuse Me ".

Когато позволите на страха от отменяне да застане на пътя на вашите потребности и стремежи, резултатът рядко е удобен, безапелационен е Алтман.

" Много хора попадат в клопката да прекарват времето си не по метода, по който желаят. Вероятно най-честият съвет, който давам, е да се опитате да измененията това. "

Вроденият боязън на хората от отменяне постоянно им пречи да се изкажат, с цел да получат това, което желаят.

Според изследване от 2008 година, оповестено в, хората нормално подценяват и готовността на другите да оказват помощ или да кажат " да " на дадена молба.

С други думи, науката поддържа причините на Алтман.

Всичко, което би трябвало да извършите, е да приемете опцията за отменяне и да вярвате, че сте задоволително издръжливи, с цел да се възстановите след вероятно отчаяние.

През 2019 година Сам Алтман разказа " волята " като ключ към триумфа и изрази страдание, че хората прекомерно постоянно " просто одобряват нещата такива, каквито са ", в обява в блога, озаглавена " Как да бъдем сполучливи ".

Когато хората оставят настрани подозренията в себе си и непосредствено търсят това, което желаят, те " имат голям потенциал да накарат нещата да се случат ", написа Алтман и прибавя: " Попитайте за това, което желаете. Обикновено няма да го получите и постоянно отводът ще бъде мъчителен. Но когато това се получи, то работи изненадващо добре. "

По този мотив Алтман твърди пред Гейтс, че готовността да се поемат пресметнати опасности също е от значително значение за триумфа.

Според, може да не се получава всякога, само че готовността да излезете отвън зоната си на комфорт е значима стъпка да получите това, което желаете и да научите на какво сте способни.

" Поемането на опасности е значимо, тъй като е невероятно да сте прави от самото начало - би трябвало да опитате доста неща и да се адаптирате бързо, когато научите повече ", написа основателят на ChatGPT.

Коментарите на Алтман в подкаста са записани преди трагичното му премахване и изненадващо завръщане в OpenAI, прецизира CNBC.

Миналия ноември Управителният съвет на OpenAI гласоподава за отстраняването на Сам Алтман, който преди този момент беше президент на акселератора за стартъпи Y Combinator.

Само няколко дни по-късно компанията промени курса и го върна на управителния пост, след напън от вложители и чиновници, доста от които показаха предпочитание да последват Алтман в Microsoft, подкрепяща OpenAI, с цел да основат нова изследователска лаборатория за изкуствен интелект.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР