Много хора изложиха редица аргументи защо той не е подходящ

...
Много хора изложиха редица аргументи защо той не е подходящ
Коментари Харесай

Как Иво Сиромахов спечели поста генерален директор на БНТ?

Много хора изложиха редица причини за какво той не е подобаващ да заеме тази служба, сценаристът отвърна с „ късата си автобиография “

След като сценаристът и ефирен водещИво Сиромахов разгласи в собствен Фейсбук пост, че е, обществените мрежи избухнаха с мнения. Дали поради закъснялата му първоаприлска смешка или заради друга причина, доста хора напълно съществено изложиха редица причини за какво той не е подобаващ да заеме тази служба. Сиромахов обаче реши да им отвърне и разгласява „ късата си автобиография “, с която по думите му е спечелил поста и от която „ излиза наяве всичко “. В нея той пази опита си като водещ и привързаността си към „ телевизията-майка “.

Публикуваме изложената от него „ къса биография “, без редакторска интервенция:

"Роден съм през 1971 година в обикновено семейство. Чичо ми работеше в Българска национална телевизия (тогава БТ) и аз още от дребен доста обичах да го подпитвам за специалността му.

В ранна детска възраст не гледах телевизия, само че когато станах на осем години, родителите ми си купиха тв приемник и аз започнах да проследявам постоянно рубриките „ Сънчо “, „ Розовата пантера “ и „ Телевизионен указател “. Най-много харесвах „ Телевизионен указател “. До 1989 година не съм гледал никаква друга телевизия с изключение на Българска национална телевизия (тогава БТ). Бях безусловно предан фен.

През 1996 година стопирах да виждам БТ (вече БНТ), тъй като влязох в казармата. Но продължих да се интересувам от Българска национална телевизия. Даже има едно мое писмо от казармата до Кирил Крачев, в което съм написал: „ Драги Кириле, какво става с предаването на кака Лили? Продължава ли да сияе от дребния екран? “. Кирил Крачев може да го удостовери. Той понастоящем е агроном в Смядово.

През 1999 година, когато всички се подиграваха на Българска национална телевизия, че не са излъчили слънчевото затъмнение, единствено аз не се подигравах. Това може да го удостовери братовчед ми Стоян Костов, който понастоящем живее във Ванкувър, Канада.

През 2000 година бях поканен от Слави Трифонов да се причисля към екипа му. Аз не желаех да се причислявам, желаех в Българска национална телевизия. Но от Българска национална телевизия тогава не ме желаеха, по тази причина одобрих аварийния вид. Пак си е телевизия, кво. Това може да го удостовери Ивайло Вълчев, който понастоящем е сценарист в „ Шоуто на сценаристите “.

През всичките тези години аз давах на сътрудниците си образци от Българска национална телевизия като пример за тв качество и професионализъм. Да речем, когато потегли вечерното шоу на Диджей Дамян, аз споделих на сътрудниците си: „ Ето по този начин се прави същинско шоу. Да вземем образец от него “. Това може да го удостовери Тошко Йорданов, който понастоящем е народен представител в Народното събрание.

Никога не съм одобрявал скечовете, които сме правили в шоуто, осмивайки известни лица от Българска национална телевизия – Иван Гарелов, Петър Василев, Валя Ахчиева и така нататък За мен тези хора са тв митове и съм изрично срещу да бъдат иронизирани. Винаги когато в шоуто е имало скечове с тези хора, на мен не ми е било смешно. Това може да го удостовери Краси Радков, който понастоящем е артист в „ Като две капки вода “.

Накратко казано – за мен Българска национална телевизия е реликва и аз ще дам всичко от себе си за нейното ярко бъдеще. "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР