Много граждани се събраха в Сараево по повод ужасяващото убийство

...
Много граждани се събраха в Сараево по повод ужасяващото убийство
Коментари Харесай

Сараево настръхна след бруталното убийство на жена, излъчено в интернет

Много жители се събраха в Сараево във връзка ужасяващото ликвидиране на жена от брачна половинка й в Градачац, Североизточна Босна, и на още двама души, оповестява порталът Кликс.

Протестът бе проведен от фондация " CURE ", която се занимава със отбраната на дами от принуждение. По-рано през днешния ден фондацията осъди изрично всяка форма на принуждение против дами.

Събралите се приканиха прокуратурата на кантон Тузла да проверява и осведоми обществеността за това по какъв начин е изтекла информацията, че против причинителя е имало подаден сигнал, и по какъв начин той е схванал за това, съобщи Българска телеграфна агенция. 

" Защо нямаше съответна реакция на сигнала, изключително като се има поради престъпното минало на причинителя? Кои са виновните за пропуските в отбраната на жертвата? ", попитаха от фондацията.

Освен членове на фондацията, жители на Сараево се причислиха към протестния протест и обявиха, че е належащо да се употребяват всички ограничения за прекъсване на насилието против дами, което, за жалост, съгласно тях, постоянно приключва без съответни правни ограничения.

" Шокирани от актуалните събития, при които Нермин Сюлейманович умъртви жена си преди няколко часа в Градачац, като стреля с огнестрелно оръжие, а по-късно, въз основа на известия в медиите, умъртви още няколко души и излъчи всичко това обществено в обществените мрежи, ние разгласяваме кротичък митинг “, оповестиха по-рано от фондацията.

Трима души бяха убити през днешния ден в региона на Градачац, а трима бяха ранени с огнестрелно оръжие, след което килърът Нермин Сюлейманович се самоуби.

Сюлейманович умъртви някогашната си брачна половинка и двама мъже, татко и наследник, с револвер. Той рани един служител на реда и още един мъж и жена на разнообразни места в Градачац, преди да постави завършек на личния си живот.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР