Много е вероятно Русия да е отговорна за поредицата от

...
Много е вероятно Русия да е отговорна за поредицата от
Коментари Харесай

Германия: Много вероятно Русия е отговорна за смущенията в GPS сигнала в района на Балтийско море

" Много е евентуално " Русия да е виновна за поредицата от разстройства на Джи Пи Ес (GPS) навигацията в региона на Балтийско море, съобщи през днешния ден немското министерство на защитата, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Ведомството уточни, че анклавът Калининград е източникът на казуса.

" Много е евентуално непрекъснатите разстройства в световната навигационна сателитна система да са с съветски генезис и да се основават на разстройства в електромагнитния набор, в това число такива, които произлизат от Калининградска област ", сподели представител на министерството пред Ройтерс, потвърждавайки отчет на новинарския уебсайт t-online.

Говорителят отхвърли да даде детайлности за това по какъв начин Берлин е стигнал до своята оценка или по отношение на точното естество на разстройствата, като се базира на " аргументи, свързани с военната сигурност ".

Калининградска област (до 1946 година градът се е наричал Кьонигсберг) се намира сред Литва и Полша на брега на Балтийско море. Тя няма директна сухопътна връзка с Русия, откогато Литва разгласи самостоятелност по време на разпадането на Съветския съюз през 1991 година, отбелязва Ройтерс.

Руското посолство в Берлин все още не е дало отговор на питане на организацията за коментар.

Смята се, че Русия е заглушила сателитния сигнал на самолета на английския министър на защитата Грант Шапс, когато той наближил Калининград предишния месец.

Авиационният бранш изрази угриженост от внезапното увеличение на разстройствата на Джи Пи Ес, обвързвано с споровете в Украйна и Близкия изток. Заглушаването на Джи Пи Ес сигналите може да сътвори проблеми на самолетите на частните самолетни компании, макар че те нормално могат да се ориентират и по други способи.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР