Много е важно Европрокуратурата да събере достатъчно доказателства, за да

...
Много е важно Европрокуратурата да събере достатъчно доказателства, за да
Коментари Харесай

Елена Йончева: Арестът на Борисов е крачка в посока оздравяване на държавата

Много е значимо Европрокуратурата да събере задоволително доказателства, с цел да може съдът в България да се произнесе

Арестът на Бойко Борисов е крачка в посока на излекуване на страната и имам вяра, че доказателства ще бъдат събрани и ще бъдат показани в съда. Важното е българският съд да отсъди, кое е право и кое - погрешно.... Това е първа стъпка и аз се надявам най-после истината да стигне до съда.

Това сподели пред евродепутатката от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева.

Тя заяви, че е изпратила писмо до Европейската прокуратура по случая и акцентира, че Европрокуратурата има право да организира независимо следствие посредством делегираните прокурори:

"Фактът, че досега не отхвърля, че проверява съответния сигнал, е задоволително явен сигнал. Какви са аргументите ще разберем на по-късен стадий, евентуално имат своите аргументи да не дават публичност.... Компетентността обаче на финала е на българския съд. Затова е доста значимо Европрокуратурата да събере задоволително доказателства, с цел да може съдът в България да се произнесе ".

Йончева съобщи изрично, че би трябвало да се съблюдава върховенството на закона, тъй като е доста значимо да няма и капка подозрение, че не се съблюдава законът при задържането на някогашен министър председател на европейска страна:

"Всичко тук, а и в Брюксел ще се следи доста деликатно. Социалистите и демократите в Екологичен потенциал излезе с декларация във връзка задържането на някогашния министър председател, в което се споделя: "Сега чакаме правораздаването да даде светлина на всички сенчести афери през последните години, през които Борисов беше на власт. Справедливостта би трябвало да победи и да покаже на хората в България и в Европейски Съюз, че има нулева приемливост при корист с еврофондове ". Колегите имат също задоволително информация, а и аз съм по отношение на Европейската прокуратура. Надявам се напълно скоро да получим повече информация ".

Евродепутатката разяснява в предаването "Неделя 150 " и войната в Украйна:

"Зададох въпрос на украинския министър на защитата Алексей Резников при чуването му в Комисията по защита на Екологичен потенциал. Попитах го с кого договаря в България и на какъв стадий са тези диалози. Въпросът ми беше дали желаят съветско въоръжение от Полша, Словакия и България.... Той отговори, че не може да разкрие елементи, само че е изпратил писма до министрите на защитата на упоменатите страни. Каза, че желае всякакво въоръжение, в това число и танкове ".

Елена Йончева изрече мнение, че страните от Европейски Съюз не би трябвало да се въоръжават Украйна, а да се положат филантропични и дипломатически старания.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР