„Много е важно да укрепим партньорството си както никога досега“,

...
„Много е важно да укрепим партньорството си както никога досега“,
Коментари Харесай

Президентът на Албания: Ще продължите да бъдете пример за нашите страни, които желаят да станат членове на ЕС

„ Много е значимо да укрепим партньорството си както в никакъв случай до момента “, сподели президентът на Албания Илир Мета след срещата си с Румен Радев.

„ Гордея се, че съдействието ни с вас е в доста тесни връзки. Ние постоянно сме покрай България и в този момент приветстваме вашите старания, които вашата страна поставя като един значим член от алианса на НАТО “, сподели още Мета, представен от bTV.Той разяснява и обстановката в Украйна, като съобщи, че Албания е твърдо за суверенитета на страната.

„ Осъждаме варварските закононарушения и те би трябвало да бъдат интернационално разследвани “, сподели Мета

По думите му стабилността на Западните Балкани е доста значима за двете страни. Илир Мета благодари и за отношението на България за договарянията на Северна Македония с Европейски Съюз.

„ Това е потребен стратегически метод. Убеден съм, че ще продължите да давате значим принос и да бъдете образец за нашите страни, които желаят да станат членове на Европейския съюз “, сподели още Мета.

" Ролята на българското малцинство в Албания е значима за двустранните връзки, а правата му са уредени в закони и нови подзаконови актове ", акцентира албанският президент.

„ Всички малцинства в Албания, в това число българското, са предпазени и се прави всичко допустимо да се гордеят със своята еднаквост и да бъдат постоянно добре интегрирани и подкрепяни от всички институции, централни и локални, тъй като ги считаме за един добър мост във взаимните връзки “, акцентира албанският президент.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР