Много други дати като 20-и април, 24-и май и 6-и

...
Много други дати като 20-и април, 24-и май и 6-и
Коментари Харесай

Кирил Топалов: Очаквахме, че човечеството е напреднало и няма да видим чудовища, освободителна мисия на империя е нонсенс

" Много други дати като 20-и април, 24-и май и 6-и април съставляват обединяването на българите. Ако не беше Съединението да вземем за пример, можеше да имаме румелийска страна. Питайте някой грък или сърбин кой ги е освободил? Няма да ви каже Русия. Те регистрират подвига на своя народ ". Това съобщи проф. Кирил Топалов пред Българска национална телевизия.

" Този ден, разгласен за празник по времето на комунизма, а за народен беше 9-и септември. По времето на комунизма се говореше по какъв начин на Шипка се е зародила българо-съветската дружба. Т.е., ние имаме една идеологизирана дата ", сподели още проф. Топалов.

" В Украйна се избиват мирни хора. Аз не имах вяра, че ще доживеем още веднъж да забележим упоритостите на сходен човек страшилище. Очаквахме, че човечеството е напреднало в цивилизацията. Връщаме се към ленински, сталинския и хитлерския интервал. Младото потомство би трябвало да знае, че освободителна задача на империя е нонсенс. Тя е като акулата, която даже когато спи, върви напред и изяжда жертвите си. Ролята на учителите е доста сложна, тъй като или би трябвало да кажат истината, или да излъжат учениците. При нас, университетските преподаватели, е по-лесно, тъй като студентите са по-зрели. Освен това, руските монументи също възпитават ", разяснява проф. Кирил Топалов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР