Много добре знаем, че водата е необходима на нашето тяло.

...
Много добре знаем, че водата е необходима на нашето тяло.
Коментари Харесай

Седем начина, по които тялото се опитва да ви каже, че му липсва вода

Много добре знаем, че водата е нужна на нашето тяло. Тя стартира процеса на метаболизма и поддържа действието на организма на вярното равнище. Липсата на вода може да има извънредно отрицателен резултат върху здравето и даже да докара до гибел, в случай че продължи прекомерно дълго време, написа zdrave.to.

Въпреки това, доста от нас пренебрегват тази истина, вярвайки, че можете да замените водата единствено със сок и чай. Всъщност тялото се нуждае от два литра чиста вода всеки ден.

Как да разберем, че тялото ви страда от липса на вода? 

Сухота в устата 

Ако внезапно почувствате сухота и лепкавост в устата си, първият подтик е да изпиете нещо. Въпреки това, лимонадата или кафето е неприятен избор. Чистата елементарна водата хидратира устата за дълго време. 

Проблемна кожа, тъмни кръгове под очите 

Поради липса на вода кожата става суха и безжизнена, нарушава се кръвообращението. В резултат се появяват кръгове под очите, появяват се бръчки по лицето. Нашата кожа се нуждае от постоянно и щедро навлажняване освен извън, само че и от вътрешната страна.

Болки в ставите 

Водата е нужна за цялостното действие на ставите. Когато на тялото липсва вода, хрущялът изсъхва и предизвиква болежка. В резултат на това подвижността на крайниците е лимитирана. При липса на течност се получава присъща рецесия. Ако ви тормози отдавна, не би трябвало да очаквате бързи резултати с промени в режима на пиянство. 

Мускулни спазми 

Когато на тялото му липсва вода, то започва да я набира от тъкани. Особено доста страда мускулната тъкан. Тялото извлича вода, което води до мускулни конвулсии. 

Токсини в организма 

Нормално настинката и простудните заболявания продължават най-много към три седмици. Когато човек е болен, токсините попадат в кръвта му, множеството вода оказва помощ на тялото да се пречисти. Ако не пиете задоволително, тогава отпадъчните артикули остават в тялото и ви отровят дълго време.

Умора и главоболие 

Тялото може да заема вода от кръвта. В резултат на това тя стартира да се сгъстява. Поради утежняването на кръвообращението, органите получават няколко хранителни субстанции. Това води до хронична отмалялост и главоболие.

Често запек 

Когато тялото е обезводнено, храносмилателният тракт работи доста постепенно. За да може червата ви да действат вярно, лигавиците на стените му би трябвало да се навлажнят. В този случай няма да бъдете измъчвани от запек, а токсините няма да попаднат в кръвта. 

Разбира се, това не са всички последици от дехидратацията. Затова пийте доста вода и не забравяйте да го вършиме преди хранене, а не по-късно.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР