Много членове на секционни избирателни комисии не са се явили

...
Много членове на секционни избирателни комисии не са се явили
Коментари Харесай

Много членове на СИК не са се явили в изборните секции в област Сливен

Много членове на секционни изборни комисии не са се явили в изборните секции в общините Сливен и Нова Загора, заяви за Българска телеграфна агенция представителят на Районната изборна комисия (РИК) - Сливен Даниела Василева. Извършват се размени.

В последните седмици на предизборната акция имаше голям брой размени на членове на СИК, откакто стана ясно, че изборният развой се усложнява поради видеозаснемането. В изборите в региона през днешния ден са ангажирани 2432 души.

" Всички изборни секции в региона са отворени, машините работят, само че има тъжби от Котел и Сливен по отношение на параваните, които се употребяват. Основанието е, че те са като тъмни стаички, покрити в горната част и лицата на гласуващите не се виждат ", сподели още представителят на РИК.

В 21 МИР са разкрити 307 секции, от които една преносима, 20 са секциите за хора с увреждания, разкрити са спомагателни в Женския затвор, Дома за остарели хора, лечебните заведения " Хаджи Димитър, " Д-р Иван Селимински " и Военна болница в Сливен.

Секциите, в които се гласоподава машинно, са 247, в 26 - единствено с хартиена бюлетина.

В област Сливен за присъединяване в изборите са регистрирани 21 партии и обединения. Кандидатите, които ще се надпреварват за депутатски мандати (общо шест) за 21 МИР, са 152-ма, междинната им възраст е 47 години.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР