Много често това, което довежда родителите до консултации със специалисти,

...
Много често това, което довежда родителите до консултации със специалисти,
Коментари Харесай

Къде отиде връзката с децата? Отговаря психологът Магдалена Данаилова

Много постоянно това, което довежда родителите до съвещания със експерти, е проблематичното държание. Все по-често се приказва, че децата са нападателни, не извършват условията на родителите си, „ имат лично мнение ”.

Истината е, че не децата са се трансформирали. Те постоянно са имали лично мнение, постоянно са желали да реализират своето, да бъдат щастливи, да са обградени от материални и нематериални придобивки. Няма дете, което да не се радва на поддръжката на родителите или пък на техните дарове.

Защо в последно време приказваме за „ буйни деца ”?

Наричаме ги с всевъзможни имена, оправдаваме личните си недостатъци с тяхното държание, характер и стремежи.

Част от повода за този феномен е смяната в метода на живот. Като всяка цивилизация и всяко общество, което се развива, по този начин и в България следим трендове към развиване на самостоятелност.

Това, от една страна, е отлично. Вече имаме мобилни телефони, посредством които постоянно поддържаме връзка с децата и знаем къде са те, добре ли са и по кое време ще се приберат.

Четем всевъзможни публикации в интернет за това по кое време да пуснем детето на ясла и какъв брой е хубаво това за него, с цел да стане независимо. Подаряваме му таблет, с цел да намира по-лесно информацията, която му е нужна за научаване на учебните предмети. Всички тези средства и метод на живот ни оказват помощ доста в всекидневието, само че имат и своите минуси.

Всички тези нови технологии са още един метод да окажем надзор над децата.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР