Мнимият Дон Жуан им обещал брак Две жени от Пловдивско

...
Мнимият Дон Жуан им обещал брак Две жени от Пловдивско
Коментари Харесай

Женкар от великотърновско село измами две дами, преведоха му над 20 000 лева

Мнимият Дон Жуан им заречен брак

Две дами от Пловдивско станаха жертви на Интернет машинация. Те преведоха над 20 хиляди лв. на чужд привиден любовник с подправена идентичност. Мъжът се представял за американски жител, влюбен в двете българки, а пред Нова телевизия началникът на отдел ”Икономическа полиция ”- Пловдив комисар Славчо Алексиев разясни, че парите са в банковата сметка на мнимият Дон Жуан и той към този момент е арестуван.

Обещавал е и на двете дами брак и благосъстояния по Интернет.

Мошеникът е на 20 години и е от Великотърновско. Оказало се обаче, че това е част от огромна Интернет машинация. По следите му тръгнали чиновници от „ Икономическа полиция ” в града под тепетата.

„ По неговата банкова му сметка са били преведени парите, които са изпратили двете дами. Работата за определяне на други възможни участници в тази скица продължава ”, съобщи шефът на ”Икономическа полиция ”- Пловдив.

По думите му това е един от дребното случаи, в които парите са преведени по сметка в България. „ Обикновено средствата се изпращат по банкови сметки в Съединени американски щати, Турция, Камерун ”, уточни той.

„ Мъжът се е показал за боен, работещ в база в Близкия изток. Изпратил е фотография с военна униформа. Започва връзка и след известно време под друг претекст стартира да желае разнообразни суми - за самолетни билети, за освобождение на багаж от митницата ”, сподели пък началникът на отдел „ Компютърни закононарушения ” - Пловдив.

„ Измамникът и жертвите са контактували между тях посредством обществените мрежи. Използват гугъл преводач. Той е съумял да заблуди двете дами, като ги излъгал, че е претърпял фамилна драма – изгубил си е фамилията и твърди, че в момичето, с което си написа, е намерил сродна душа и желае фамилен живот. След като е спечелил доверието на жертвата си, мъжът стартира да желае пари “, прибавя той. 

„ В банковата сметка и в дома на измамника са открити парите, които пострадалите са изпратили. Вчера са върнати на едната жена, а през идната седмица ще си ги получи и другата “, сподели още шефът от „ Компютърни закононарушения ” - Пловдив.

Той разкри, че в дома на мнимия Дон Жуан са открити и опиати. 

В момента има взрив на тези така наречен любовни измами. Има и други дами, които се оплакват в отдела. През последната година случаите са над 15. 

„ Бъдете деликатни! Любовта по Интернет излиза много скъпо “, предизвести кореспондентът Благой Бекриев. 

„ Да, вижда се какъв брой тъкмо “, добави водещият на „ Здравей, България “ Виктор Николаев. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР