Мнение на журналистката Лияна Панделиева относно развитието на туризма у

...
Мнение на журналистката Лияна Панделиева относно развитието на туризма у
Коментари Харесай

Панделиева фучи към БГ туризма: „Всичко започва от тоалетната, защото ти е олекнало“

Мнение на журналистката Лияна Панделиева по отношение на развиването на туризма у нас:
„ До гуша ми пристигна да чувам представители на туризма, които упорстват страната да ги избавя.
Уважаеми Туризъм!
Цялата тази работа с посрещането на посетители – свои и непознати – стартира от тоалетната. Не от рекламата на летището, не от офертата all inclusive, което единствено по себе си е невероятна нелепост за страна като България, а от мястото, където очите ти светват, щото ти е олекнало и с измити ръце тръгваш по пътя си.
Уважаеми Туризъм,
Докато настояваш страната да заплаща по 35 евро на седалка в аероплан единствено за проведени групи, които да пълнят безмозъчно огромни хотелски комплекси и останалите туристи – цаците да ги ядат – не знаете защо става дума.
Докато келнери в заведенията за хранене реват, че „ тоалетната е единствено за клиенти “, целият туристически отрасъл пада под сянката на гнева на всички, които пишкат в храстите!
Една от най-големите туристически организации у нас чака страната да им обезпечи личен състав, да подсигурява заеми на частни компании в туризма, да разшири крилата на сезона, да докара още туристи (един тип да ги задължи), да открие нови самолетни линии и да популяризира за най-малко няколстотин милиона нашия прелестен артикул. И незабавно на напред във времето като образец излиза сумата, против която се популяризира Турция.
Добре. Да забележим тази Турция.
Обслужване. Дори да попаднете на кофти място, а в случай че в идващото заведение/хотел споделите за въпросния кофти опит, ще създадат всичко допустимо да го заличат, ще ви черпят, ще ви накарат да повярвате, че това е било извънредно изключение.
До този миг Турция е с над 100 туристически слогана, като всеки от тях е с целева устременост и преди всичко се популяризира в обществените мрежи, а целият бизнес следва дадената тенденция.
Турската страна разчита извънредно доста на фотографиите на фенове, които във всеки миг може да са на подобаващото място и да изпратят изумителен и несравним кадър и той е оповестен с името на създателя. Българският туристически отрасъл не желае да работи с феновете. За сметка на това няма значение какъв брой недоумяваме от изцяло лишената от мозък реклама на хотел, на който е изобразена гимнастичка с лента в летящ скок, на която даже главата не се вижда.
Уважаеми български туризъм,
ти самият не знаеш какво да рекламираш и тъй като не можеш да осигуриш предвидимо обслужване на всички места, преди всичко твоите родни клиенти ти се подиграват.
– Ти не осигуряваш тоалетни;
– Ти не осигуряваш хигиена;
– Ти не осигуряваш подготовка на работещите в този отрасъл, та да не поставят цена за бучка лед в питието;
– Ти не караш хората да се усещат мечтани.
И ето тук връзката се къса изначално. Това дава правото на всеки, който желае да хейти и да се прави известен в обществените мрежи да се хване за всеки персонален проблем.
А в България е красиво, прелестно е! Само да стартираме с културата на персоналната хигиена, която да е налична за всекиго и на всички места и незабавно по-късно проумеем, че когато се държим благо, това ни прави мечтани. “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР