Млякото с ориз е една от онези рецепти, които никога

...
Млякото с ориз е една от онези рецепти, които никога
Коментари Харесай

Рецепта за най-вкусното мляко с ориз от пожълтелия тефтер на баба

Млякото с ориз е една от тези предписания, които в никакъв случай няма да престанат да са на мода. Този десерт освен е божествено апетитен, само че и засища. Много от родителите го оферират на своите дребни любимци като следобедна закуска, тъй като знаят, че в една купичка се съдържа задоволително количество въглехидрати.
Когато обаче решим да приготвим мляко с ориз за обичаните си същества, неведнъж започваме да ровим в Интернет, в търсене на тествана рецепта. Там нормално попадаме на стотици оферти, измежду които ни е същински комплицирано да изберем.
Днес взехме решение да споделим с вас бабината рецепта за оризовия десерт с мляко. Тя се подготвя в действителност елементарно и бързо, а крайният резултат е приказно благоуханен.
Мляко с ориз като на баба
Продукти, с които да разполагате:
• 250 г ориз
• 1 л. прясно мляко
• 150 мл. вода
• 7 с.л. захар
• 1 ч.л. ванилия
 Ароматно мляко с ориз на фурна Ароматно мляко с ориз на фурна
Необходими артикули: 1л сварено мляко 1 бучка прясно масло 3/4 ч.ч. ориз 5-6 с.л. захар 1 щипка сол 1 ч.л. портокалови или лимоно...
• 1/2 ч.л. канела
Най-напред почистете и измийте ориза и го сложете в дълбока тенджера. Залейте го с количеството вода и поставете съда върху котлона, до момента в който оризът не поеме течността.

След това прибавете млякото и продължете с готвенето. Около 30 – 40 минути лишава цялата тази работа, според от типа ориз, който употребявате.
Имайте поради, че бланшираните зрънца се готвят за доста по-кратко време. Затова и нашият съвет е да бъдете към котлона, тъй че десертът да не прегори.
 Класическа рецепта за пухкаво мляко с ориз Класическа рецепта за пухкаво мляко с ориз
Млякото с ориз, постоянно наричано сутляш, е обичано на доста генерации, а и почтено казано е мултифункционално. Освен за десерт, то става и...
10 минути откакто сте добавили млякото, изсипете в тенджерата захарта и ванилията и бъркайте, тъй че да се разтопи добре и да подслади десерта.

След като оризът е задоволително мек и се е получила пухкава и прелестно гладка консистенция, свалете от котлона и разсипете в купички.
Поръсете от горната страна с щипка канела и оставете да се охлади.
Това е един същински обичаен десерт, който всеки от нас обича да похапва!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР